Soomlased tantsivad Tartus „Kalevala”

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tampere tantsuteater MD.
Tampere tantsuteater MD. Foto: http://www.tanssiteatterimd.fi

Tampere tantsuteater MD etendab reedel ja laupäeval Tartu Sadamateatris lavastust „Lemminkäinen", milles on ühendatud nüüdistants ja Soome rahvuseepos „Kalevala".

Tunamullu esietendunud tükk kujutab tundeküllaselt ja jõuliselt inimese soovi ja tahet uuenduste järele, ent samal ajal tema võimetust muutuda.

Soome rahvaluule rütmidest ja emotsioonidest kantud lugu laseb „Lemminkäise" esitajatel end täielikult materjalile pühendada, tantsida, laulda, värsse esitada.

Instseneeringu koreograaf, lavastaja ja libreto autor on Samuli Roininen, kostüümikunstnik Elina Vättö, lavakujundaja Tuija Väänänen.

Tantsivad Suvi Eloranta, Elina Jakowleva, Anniina Kumpuniemi, Ville Oinonen, Samuli Roininen ja Outi Yli-Viikari.

Tantsuteater MD sündis 1997. aastal kahe tantsuteatri, 1972. aastal loodud Mobita ning 1899. aastal hakatuse saanud Dansco ühendamisega. MDd rahastavad Soome valitsus ja Tampere linn, teatril on püsiv kümneliikmeline koosseis.

Nii lastele kui täiskasvanutele mõeldud nüüdistantsulavastustest koostatud mängukava MD annab aastas kodulaval ja võõrsil kokku sadakond etendust.

„Lemminkäinen" algab Tartu Sadamateatris nii 15. kui 16. mail kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles