Ekstreemseid ilulõikusi teha lasknute portreed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekstreemseid ilulõikusi teha lasknute portreed
Ekstreemseid ilulõikusi teha lasknute portreed Foto: SCANPIX

Suurbritanniast pärit, kuid New Yorgis elavat fotograafi Philipp Toledanot huvitab ilu ja kuidas seda nähakse.

Toledano tegi seeria fotosid isikutest, kes on läbinud ekstreemseid iluoperatsioone, edastab Daily Mail.

Ta fotoseeria kannab pealkirja «A New Kind of Beauty?» See sai alguse sellest, et tal paluti pildistada meest, kes oli lasknud endale teha mitu ilukirurgilist operatsiooni.

Toledanol tekkis sõprussuhe selle mehe assistendiga. Selle suhte kaudu tutvus ta sugu muutnud naisega, kes oli lasknud endale mitu äärmuslikku plastilist operatsiooni teha.

Naine nõustus talle poseerima. Tema kaudu ja sotsiaalvõrgustikes sai Toledano veel kontakte inimestega, kes on iluoperatsioonide sõltlased.

Suust suhu hakkas levima, et see fotograaf teeb huvitavaid fotosid ning projekt sai tuule tiibadesse.

«Arvan, et 50 – 100 aasta pärast ei näe inimkond enam välja selline nagu praegu ja selles mängib suurt rolli tehnika. Inimeseks olemine tuleb ümber defineerida. Arvan, et need, kellest ma pildid tegin, on uut tüüpi inimevolutsiooni esimesed saavutused,» selgitas fotograaf.

Toledano sõnul sai ta portreefotodeks inspiratsiooni 16. sajandi saksa kunstnikult Hans Holbein nooremalt. Tema portreesid peeti oma ajas ühtedeks realistlikumateks.

«Tahtsin neist inimestest realistlikke ja ilusaid portreesid. Tahtsin jäädvustada meie ajastu uuelaadset ilu. Olen saanud erinevat tagasisidet, milles ühes peetakse neid jamaks ja nende üle naerdakse. Teised aga on sellest huvitatud ja näevad selles uudsust,» teatas fotograaf.

Toledano on välja andnud ka raamatu «A New Kind of Beauty», mida saab internetist osta.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles