Kadrinas esineb Helsinki Vanha Kirkko koor

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi Vana Kiriku koor.
Helsingi Vana Kiriku koor. Foto: Erakogu

Kadrina kirikus 22. mail kell 16 algaval kontserdil astub Risto Pulkamo juhatusel üles Helsinki Vanha Kirkko koor. Risto Pulkamo on ühtlasi ka koori solist (bariton). Koori saadab ning orelil soleerib organist Pekka Suikkanen.


Lisaks kiriku- ning kooritööle tegeleb Risto Pulkamo soololauluga, mille alal on ta omandanud hariduse Sibeliuse Muusikaakadeemias.

Pekka Suikkanen on õppinud samas õppeasutuses ning tänapäeval õpetab ta seal ise oreliimprovisatsiooni.

"Helsinki Vana kiriku koor on oma iga-aastasel huvireisil seekord Eestis, Kadrina kirikut külastab koor Kadrina Kiriku Oreli Sihtasutuse kutsel. Kuna ka Helsinki Vana kiriku kogudus tegeles mitmeid aastaid oreli restaureerimisprojekti läbiviimisega oma kirikus, ühendab seda kogudust Kadrinaga oreliremondi korraldamise raskuste ja võlude tundmine," ütles Kadina Kiriku Oreli Sihtasutuse juhataja Külli Erikson.

Pekka Suikkanen on Kadrinaga seotud alates 2004. aastast kui siinse kiriku ajaloolise Hermann-oreli renoveerimist nõustav oreliekspert.

"2007. aasta suvel toimusid Helsinki Vanas Kirikus Kadrina oreli remondi toetuseks kontserdid, ka reedeõhtusel kontserdil viiakse läbi korjandus oreli remondi heaks," ütles Erikson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles