Poola preester avaldas seksiõpiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isa Knotzi raamat esiplaanil Varssavi raamatupoes.
Isa Knotzi raamat esiplaanil Varssavi raamatupoes. Foto: AP / Scanpix

Poola katoliku kiriku preester avaldas seksiõpiku, mis annab abielupaaridele teoloogilist ja praktilist nõu, kuidas oma seksuaalelu elavdada, vahendas BBC.


Raamatus «Seks, nagu te seda ei tundnud: abielupaaridele, kes armastavad jumalat» püüab isa Ksawery Knotz ümber lükata kivinenud arusaamu seksist pärast abielu.



Frantsiskaani munga sõnul ei tohiks seks olla igav, vaid mahlakas, üllatav ja fantaasiarikas.



«Mõned inimesed arvavad, et see (seks abielus, toim) peab olema kurb nagu traditsiooniline kirikulaul,» kirjutab isa Knotz oma raamatus. Raamatu järgi on aga kõik, mida abielus teineteisele naudingu valmistamiseks tehakse, jumalale meelepärane. Seks on oluline viis oma armastuse näitamiseks ja jumalale lähemale jõudmiseks.



Poola katoliku kiriku toetuse saanud raamatut on saatnud suur müügiedu.



Isa Knotz rõhutab siiski veel, et tema raamat ei erine kiriku ametlikust vaatenurgast seksile. Ta ei poolda näiteks rasestumisvastaste vahendite kasutamist.



Knotzi on tabanud ka kahtlused selle üle, kas tsölibaadis elav katoliku preester ikka on seksist kirjutamiseks piisavalt kompetentne. Raamatu autor on need kahtlused ümber lükanud ja kinnitab, et tema kogemus tuleb abielupaaride nõustamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles