Air France sai trahvi juudiks peetud reisija lennukist mahatõstmise eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France sai trahvi mitte juudist reisija lennukist mahatõstmise eest
Air France sai trahvi mitte juudist reisija lennukist mahatõstmise eest Foto: SCANPIX

Prantsusmaa kohus langetas otsuse, et lennufirma Air France peab maksma 10 000 eurot trahvi, kuna lennukilt tõsteti maha Palestiina aktivist ning mittejuut.

Kohtu otsuse kohaselt peab lennufirma maksma 30-aastasele Horia Ankourile kahjutasu 3000 eurot ning tasuma ka kohtukulud, edastab news.com.au.

Meditsiiniõeks õppiv Ankour tahtis möödunud aasta aprillis lennata Prantsusmaalt Iisraeli, et osaleda kampaanias «Tere tulemast Palestiinasse». Üritusel tahtis osaleda sadu aktiviste, kes püüdsid minna Iisraeli ning edasi reisida Palestiina aladele.

Iisraeli survel tühistas Euroopa üks suurimaid lennufirmasid umbes 300 lennupiletit Iisraeli.

Ankour tõsteti lennukist maha Prantsusmaal Nice`is pärast seda, kui stjuardess küsis, kas tal on Iisraeli pass ning kas ta on juut. Naine vastas, et ei ole.

Kui naine vastas teist korda eitavalt, eskorditi ta lennukist välja.

Ankour andis lennufirma kohtusse ja kohus nägi naisega juhtunus diskrimineerimist.

Air France kaitses end, öeldes et selle naise nimi oli Iisraeli võimude poolt edastatud ebasoovitavate isikute nimekirjas. Selles nimekirjas olevaid isikuid ei tohtinud Iisraeli lubada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles