Külapillimehed mängivad August Pulsti auks

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August Pulst.
August Pulst. Foto: Internet

August Pulsti juubeliaasta kontserdil 18. mail kell 19 Kadrina rahvamajas saab kuulata külapillimehi.


2009. aastal tähistatakse vanavara koguja ning pärimusmuusika elushoidja August Pulsti 120 sünniaastat.

"Selle erakordse mehe juubeliaastale on plaanitud palju mitte vähem erakordseid sündmusi alustades Pulsti näitemänguga "Presidendi kojutulek" teatri- ja muusikamuuseumis ning lõpetades tänapäevaste külamuusikute - kandlemängijate ja lõõtsameeste ringreisidega Eestimaa väikestes rahvamajades," rääkis regilauluansambli Kadrina Kadrid juhendaja Kadri Mägi.

August Pulsti väsimatu huvi ajalooliste esemete korjamise ja säilitamise vastu on Eesti Rahva Muuseumi esemetekogule andnud arvukat ja väärtuslikku lisa.

Ta oli otseselt seotud nelja muuseumi rajamisega: sündisid Eesti Kunstimuuseum, Teatri- ja Muusikamuuseum ning Tori Muuseum, vabaõhumuuseumist sai asja alles hiljem.

Pärimusmuusika heliplaatidele jäädvustamise kõrval organiseeris August Pulst aastatel 1922-1936 külapillimeeste ja -laulikute ringreise üle kogu Eesti.

Viimastest saadud rahaline tulu kattis nii mõnegi muuseumi loomiseks vajaminevad kulutused.

Juubeliaasta pidustused kulmineeruvad suure külapillimeeste etteastega Estonia kontserdisaalis 30. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles