Kiviõlis tuleb taas motokrossi maailmameistrivõistluste etapp

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Janek Põldots

22.-23. augustil toimub Kiviõli tuhamäe motokompleksis Kiviõli Motofestival, mille raames toimub ka külgkorviga krossitsiklite maailmameistrivõistluste etapp.


Eestis saab näha taas selle ala elavat legendi, seitsmekordset hollandlasest maailmameistrit Daniel Willemseni. Lisaks külgkorvidele tulevad aasta motospordi tippsündmusel rajale ka lähiriikide parimad soolo ja

quadracer

masinaklassi sõitjad.

Eelmisel suvel toimus Kiviõli uuel krossirajal esmakordselt külgkorvide MM-etapp. Et võistlused said rahvusvaheliselt žüriilt ning publikult äärmiselt positiivset tagasisidet, otsustati korraldusmeeskonna liikme Janek Maari sõnul riske kaaludes sama võistlusformaati korrata.

Festival toob Kiviõli rajale vähemalt 14 riigi tippsõitjad.  Erinevalt eelmisest aastast on quadracer masinaklassis Euroopa meistrivõistluste etapi asemel tavaline võistlus.

Neljarattaliste kihutamisse lisab vürtsi mitmekordne külgkorvide maailmameister Krister Sergis, kellele ihkab nüüd quad´ide klassis kohta kätte näidata kunagine tiimikaaslane Artis Rasmanis.

Eelmisest aastast veelgi atraktiivsem sõit tõotab tulla soolotsiklite klassis, kuna sel aastal peetakse eelsõidud suurel ning kiirel võistlusrajal. Finaalide ajaks on õues kottpime ja poodiumile pääsejad selguvad juba prožektorite valgel.

Kiviõli krossirada asub Kiviõli linna põhjaserval asuva 90meetrise tehismäe jalamil, kuhu rajatakse Põhja-Euroopas ainulaadne spordi- ja seiklusturismi keskus.

Keskuse esimese osana valmis krossirada, mille ehitamist on aastate jooksul kaasfinantseerinud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Vaata lisainfot www.motokross.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles