Selle suve festivalide tõmbenumber Faith No More annab kontserdi Riias

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Faith No More
Faith No More Foto: FBI

1. juulil käesoleval aastal annab

reunion

-tuuril olev Ameerika alternatiivrocki lipulaev Faith No More, Riia klubis Dream Factory oma ainsa kontserdi Baltimaades, teatas kontsertagentuur FBI.


«The Second Coming» tuuri raames astutakse peale üheteist aastast vaheaega üles kõigil olulisematel Euroopa festivalidel, nagu Download Inglismaal, Greenfield Šveitsis, Hurricane Saksamaal, Roskilde Taanis ja Pukkelpop Belgias, kus pealava jagatakse näiteks selliste artistidega, nagu Slipknot, Kings Of Leon ja Oasis.

San Franciscost pärit olev Faith No More tõusis laiema avalikkuse huviorbiiti 1990. aastal singliga «Epic». Hevikitarre, fankilikku bassi ja räpitud vokaali kokku miksivat muusikapala võib julgelt pidada üheks esimeseks nu-metal singliks. 1992. aastal ilmunud ja 3 miljonit koopiat müünud albumit «Angel Dust», mis sisaldab hitte nagu «Midlife Crisis», «A Small Victory» ja «Easy», peetakse üheks parimaks 1990ndatel ilmunud rokkalbumiks.

2003. aastal hääletasid ajakirja «Kerrang» kriitikud «Angel Dusti» kõigi aegade oluliseimaks albumiks. Faith No More'i hetkel viimaseks albumiks on 1997. aastal ilmunud «Album Of The Year». Taasühinemistuuri ajaks ilmub bändilt ka kahe-plaadiline kogumik «The Very Best Definitive Ultimate Greatest Hits Collection», mis koondab endas nii tuntumaid hitte, nagu «Easy», «Ashes to Ashes» ja «Epic» kui ka lisaks singlite B-pooli ning muid haruldusi. Väidetavalt on Faith No More mõjutanud palju tuntuid muusikuid - näiteks nii Deftones, Korn ja Incubus on nimetanud Mike Pattoni juhitava bändi muusikat oma inspiratsiooni allikaks.

Kontsertagentuuri FBI juht Inga Kadeka tunnistas, et Faith No More reunion-tuuri näol on tegemist ilmselt selle suve kõige tähtsama muusikasündmusega, millest annab tunnistust fakt, et Helsingi kontserdi 13 000 piletit müüdi välja vähem kui tunniga. «Võttes arvesse klubi Dream Factory väiksust, võib arvata, et piletite vastu tuntakse laialdast huvi.»

Piletid Faith No More'i Riia kontserdile, hinnaga 572 ja 792 krooni, tulevad müüki neljapäeval, 14. mail kell 10:00 kõikides Piletilevi müügipunktides, Statoili teenindusjaamades ja internetis aadressil www.piletilevi.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles