Colombialane on elus piksevarras

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombialane on elus piksevarras
Colombialane on elus piksevarras Foto: SCANPIX

Öeldakse, et välk ei taba kaks korda sama paika, kuid see ei käi Colombias elava mehe kohta.

Sampuésis elavat 20-aastast Alexander Mandonit on alates möödunud aasta septembrist kuni siiani välk tabanud neljal korral, edastab stuff.co.nz.

Teda peetakse elusaks piksevardaks.

Kohalikud arstid soovitasid tal end kuni kaelani maha matta, kuna see aitavat tal pääseda pikset külge tõmbamast.

Muld pidavat mehe keha elektrilisust vähendama.

Colombia väljaannete kinnitusel vabastati Mandon sõjaväest, kuna sealsed asjatundjad on veendunud, et mehe keha on liiga positiivselt laetud ning selle tõttu tõmbab välku ligi.

Mandon saadeti koju Sucre departemangus asuvasse Sampuesi lootuses, et seal ei tõmba ta midagi sellist ligi kuna piirkonnas on vähe sademeid. Kuid ka seal ei pääsenud ta piksest.

Ei ole teada, kas matmised on ta keha elektrilisust vähendanud. Samas soovitatakse mehel äikese ajal ustest ja akendest eemale hoida ning siseruumidesse jääda.

Välgu võimsus on umbes 100 GW.

Pikselöögi saanutel võib tekkida südame seiskumine, infrakt, verevalumid ja põletushaavad. Samas on ellujäämisjuhtumeid rohkem kui surma saamist.

Surma võib tuua hoopis pikselöögi ajal tekkiv magnetväli. Kui 100 000- amprine vool tungib inimesele üsna ligidal maasse võib süda seiskuda. Sellisel juhul ei teki põletushaavu ja verevalumeid. Magnetvälja arvele on kirjutatud mitmed müstilised surmad, mis on äikese ajal aset leidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles