Esietendus esimene Vene Teatri uue juhi initsiatiivil tehtud lavastus «Antigone»

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 28. märtsil esietendus Vene Teatri suurel laval Sophoklese ja Anouilh’ tragöödiatel põhinev ning Kuldse Maski laureaadi Roman Feodori lavastatud «Antigone».

Tuleb rõhutada, et «Antigone» on esimene Vene Teatri uue kunstilise juhi ja direktori initsiatiivil tehtud lavastus. Siiani mängis loominguline kollektiiv eelmise juhtkonna heakskiidul lavale toodud näidendeid.

Sophoklese tragöödiat etendati esimest korda 442. aastal enne Kristust; Jean Anouilh’ «Antigone» nägi rambivalgust 1944. aastal.

Peale vana-kreeka ja prantsuse «Antigone» on lavastuse tähtsaks osaks ka 2013. aasta Tallinna «Antigone». Selle kirjutasid lavastaja, koreograaf Olga Prives, kunstnik Daniil Ahmedov (just tema sai koos Roman Feodoriga Kuldse Maski lavastuse «Ema Courage ja tema lapsed» eest), muusikaline kujundaja Aleksandr Žedelev ja kõik lavastuses osalevad näitlejad.

Selles uusimas «Antigones» tuleb juttu meie aja küünilisusest, kus iga kangelastegu on vaid ajend talk-show’ks ja võimalus teenida kangelase surma pealt suurt raha.

Roman Feodori huvi klassikaliste tekstide vastu ja vastuste otsimine inimolemuse tähtsaimatele küsimustele on üldtuntud. Aga ta ei ole ükskõikne ka ülikaasaegse Teatr.doc-i vastu, mis lubab tal koos teatri loomingulise kollektiiviga tuua ajatu lugu tänasesse päeva.

Kreoni osas on Ilja Nartov, Antigone – Tatjana Kosmõnina ja Alina Karmazina, Korüfee – Artjom Garejev.

Lavastuses osalevad teatritrupi kõrval ka Vene Teatri õppestuudio esmakursuslased.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles