Tuunikala-muna võileivatort

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võileivatordi kaunistamiseks on palju võimalusi.
Võileivatordi kaunistamiseks on palju võimalusi. Foto: Sille Varblane

Koostis:


18 viilu röstsaia

Kate 1:
7 muna
6 spl hapukoort
soola
natuke sinepit

Kate 2:
2 karpi tuunikala vees
100 g riivjuustu
6 spl hapukoort
sool

Keedetud munad hakkida, eraldada sealt osa kaunistuseks, ülejäänud hakitud munad segada hapukoorega ja maitsestada soolaga.

Teise katte jaoks segada ilma vedelikuta tuunikala, riivjuust ja hapukoor, maitsestada.
Röstsaia viiludel lõigata neljast küljest koorikud ära ja laduda alusele. Mina tegin kolme kihilise, iga kiht kuus saiaviilu.

Esimene kiht katta tuunikalakattega, teine munakatte ja tuunikalakattega (kaks kihti üksteise peale), kolmandale kihile panna munakate ja lisaks sinna peale raputada hakitud muna.

Võimalusel lasta seista järgmise päevani, et maitsed seguneksid.

Väga hea võileivatort tuli! Algselt plaanisin tehe majoneesiga, kuid olen väga rahul, et tegin hapukoorega! Lihtne ja maitsev ja parajalt mahlane!
Külmkapis säilitasin toidukilega kaetult.

http://www.toidupildid.blogspot.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles