Kultusbänd Morcheeba esineb esimest korda Eestis

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morcheeba.
Morcheeba. Foto: www.bem.ee

14. juulil esineb Tallinnas esimest korda Briti kultusbänd Morcheeba. Kontsert klubis Rock Cafe saab olema ainus show Baltimaades.


Brittide au ja uhkus Morcheeba segab oskuslikult trip hoppi, rocki, bluesi ja poppi. Bänd on ilmutanud 6 albumit, mida on kokku müüdud rohkem kui 6 miljonit.

Morcheeba sai alguse üheksakümnendate keskpaigas kui vennad Godfreyd tutvusid bändi tulevase lauljatari Skye Edwardsiga.

Pärast kahe EP ilmumist nägi ilmavalgust debüütalbum "Who Can You Trust?", mis andis võimaluse tuuritada ühendriikides koos gruppidega Live ja Fiona Apple.

1998. aastal ilmus album "Big Calm" ja sellele järgnenud "Fragments of Freedom" tagasid bändile suurema menu.

Kolmandalt plaadilt pärineb ka bändi suurim hitt "Rome Wasn't Built in a Day".

Viis albumit koostööd ning aastal 2003 lahkus Skye vendade algatusel bändist ning asendati Daisy Marteyga (Noonday Underground), kellega salvestati album "The Antidote".

2005. aastal palusid vennad lahkuda ka Daisyl, kelle asemele astus Jody Sternberg.

Bändi viimane stuudioalbum "Dive Deep" nägi ilmavalgust 2008. aasta veebruaris ja sellel teeb kaasa arvukalt külalislauljad - Judie Tzuke, Thomas Dybdahl, Cool Calm Pete ja Manda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles