Iisraelist leiti 6000-aastane kivist fallos

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivist fallos
Kivist fallos Foto: SCANPIX

Põhja-Iisraelist toodi päevavalgele asju, mis pärinevad kiviajast.

Iisraeli antiigiamet edastas, et leidude seas oli küpsetatud ubade jäänuseid ning rohkem kui 6000-aastane kivist fallos, edastab foxnews.com.

Arheoloogid tegid väljakaevamisi Karmielis, kuhu rajatakse uus rongiliin. Väljakaevamistel paljastusid kaks varajast inimasustuskohta: keraamika eelne neoliitiline ajastu ja varajane vaseajastu.

«Esmakordselt leidsime siit alalt nii varajase inimasustuse jäljed. Leidude seas olid kivist nooleotsad ja kivikirved ning veel mitmed teised riistad, mis olid kivimist, mida Iisraelis ei leidu. Tundub, et juba sel ajal olid kohalikud kaubavahetuses Türgi, Gruusia ja teiste selle piirkonna aladel elanud hõimudega,» nentisid arheoloogid Yitzhak Paz ja Yaakov Vardi.

Samuti leiti küpsetaud ja söestunud ubade jäänuseid, mis viitab, et sel ajal kasvatati piirkonnas ube. Kuid kõige mõistatuslikumaks leidudeks olid kivist fallos ning naisgenitaalide joonistus kivitükil.

Arheoloogide sõnul võidi neid esemeid kasutada mõnel seksuaalsusega seotud riitusel.

Tegemist ei ole esimese kivist fallosekujuga, mis pärineb iidsetest aegadest. Paar aastat tagasi leiti Rootsist midagi sellist, mis arheoloogide sõnul meenutas kivist dildot.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles