Galetini blogi vol2: Eurovisioon huvitab väga paljusid

, Fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Galetin Moskvas Euroklubis
Indrek Galetin Moskvas Euroklubis Foto: Anton Klink
Minu 12. päev Moskvas Eurovisiooni lauluvõistlusel.

Täna kell 22:00 toimub esimese poolfinaali otseülekanne Olympiyski areenalt üle terve Euroopa. Valitakse välja 10 lugu, mis pääsevad finaalvõistlusele. Kolm poolfinaali peaproovi on läbi ja kõik valmistuvad praegu õhtuseks põnevaks võistluseks. Eestit esindab Urban Symphony ja Sandra Nurmsalu looga „Rändajad“ alles 14. mail, teises poolfinaalis ja seega täna õhtul võime kaasa elada näiteks Soomele. Läti ja Leedu osalevad samuti teises poolfinaalis.

Oma tiheda töögraafiku kõrvalt satun vahel lugema mida ka Eesti väljaanded Eurovisiooni kohta kirjutavad. Kuna praegu on Eestis ja mujal maailmas majandussurutis, pole siin Moskvas eriti eestlastest ajakirjanikke. Fotograafe on Eestist samuti vist ainult kolm, sest enamik kasutab minu tehtud pilte :) Sellegi poolest on huvi Eurovisiooni vastu meeletult suur ja akrediteeritud pressi on kohal üle 2500.

Mõni aeg tagasi lugesin Eesti online väljaandest, et Eurovisiooni lauluvõistlust ei huvita pooli lugejaid. Vaidlen sellele vastu, sest Eurovisioon huvitab väga paljusid ja ma näen seda iga aasta oma silmaga. Tänavune Eurovisioon on minu kaheksas ja ma plaanin ka järgmine aasta sellest osa võtta. Eurovisiooni lauluvõistlus on Euroopa suurim telešõu ja ma võin väita, et isegi maailma suurim. Kolm šõud (kaks poolfinaali ja finaalvõistlust) vaatab kokku üle 105.000.000 (105 miljoni) inimese Euroopas ja umbes pool miljardit inimest kogu maailmas. Kusjuures Eurovisiooni kantakse üle ka näiteks Austraalias.

Kes teist ei teaks näiteks viimase viie aasta võidulugusid, raadiohitte ja selliseid artiste nagu Dima Bilan, Ruslana, Lordi, Sertab Erener ja Elena Paparizou? Samuti on ju tuule tiibadesse saanud just Eurovisioonilt Abba, Celine Dion, Toto Cutugno, kolmekordne Eurovisiooni võitja Johnny Logan jpt. Eurovisioonist on osa võtnud ka paljud tuntud artistid nagu Kate Ryan, Tatu, DJ Bobo jpt. See aasta on kirjutanud Inglismaa loo Andrew Lloyd Webber isiklikult, Prantsusmaad esindab Patricia Kaas ja Saksamaa loo ajal on laval maailmakuulus Dita Von Teese. See on ainult väike osa suurtest nimedest, kes on Eurovisioonist osa võtnud.

Eurovisiooni kodulehekülge eurovision.tv külastas eile, 11. mai seisuga 1.757.270 inimest :) Huvi võistluse vastu on väga väga suur!

Eurovisioon ei ole ainult tühipaljas lauluvõistlus, see on Euroopat tutvustav ja ühindav üritus, kus kord aastas saab üle 40 riigi esindajat üheskoos kokku, kus lõbutsetakse, lauldakse, tuntakse end hästi, unustatakse argimured ja hoitakse kokku. Lõppude-lõpuks ei ole tähtis võit, vaid osavõtt ja enda riigi väärikas esindamine! Miks muidu oli Venemaa nõus seda suurejoonelist lauluvõistlust korraldama ja sellesse 500 miljonit krooni investeerima.

Meeleolukat Eurovisiooni lauluvõistluse esimese poolfinaali jälgimist täna kell 22:00.

Ja pange tähele, et täna, ülehomme ja samuti ka laupäeva õhtul ei ole üldse inimesi väljas, sest enamik on kodus ja vaatavad Eurovisiooni :)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles