Kolmas eriüksuslane paljastas fakte Osama bin Ladeni surma kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin Laden
Osama bin Laden Foto: SCANPIX

USA merejalaväe eriüksuse liikmed, kes osalesid terroriorganisatsiooni Al-Qaeda juhi Osama bin Ladeni tapmises, on paljastanud vaikimisvandest hoolimata selle kohta fakte.

Varasemast on kaks liiget avaldanud materjali bin Ladeni surma kohta, edastab The Telegraph.

Esimene neist, kes esines nime Mark Owens all, rääkis saatele «60 minutes», et ta tulistas Osama bin Ladenit läbi ukseava.

Teine eriüksuslane andis intervjuu ajakirjale Esquire. Tema sõnul seisis ta bin Ladeniga silmitsi ning ta tulistas terroristi pähe enne kui viimane jõudis relva haarata.

Nüüd avaldas oma osaluse ka kolmas merejalaväelane, kes rääkis oma kogemusest CNNi ajakirjanikule Peter Bergenile.

«Eriüksuslase sõnul ei jõudnud bin Laden kunagi relvadeni. Ta relvad leiti hiljem puutumatutena. Tegelik lugu on vähem kangelaslikum kui seni on seda esitletud,» teatas ajakirjanik.

Bergeni sõnul kinnitas ta allikas, et bin Laden oli mees mehe vastu kui ta kukkus põrandale ning talle sõna otseses mõttes ühe lasuga lõpp peale tehti.

Kõik USA mereväe eriüksuslased, kes Pakistanis Abbottabadis 2011. aasta mais tapmismissioonil osalesid allkirjastasid enne seda konfidentsiaalsuse lepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles