“Eesti otsib lemmiklaulu 1”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Eesti otsib lemmiklaulu 1”.
“Eesti otsib lemmiklaulu 1”. Foto: Plaadi esikaas

TV3 saates "Eesti otsib lemmiklaulu" on taaselustatud ja meelde tuletatud terve rida väga häid laule, millest esimesed 18 jõudsid kontsertsalvestisena nüüd kogumikplaadile.

Esimesele plaadile on kogutud saadetes kõlanud väga ilusad ja toredad eesti palad. Teiste seas näiteks Ivo Linna esituses "Aita mööda saata öö" ja "Marie, Marie", Birgit Õigemeele esitatud "Raagus sõnad", Maarja "Suudlus läbi jäätunud klaasi", ansambli Fix legendaarne "Tsirkus", Kihnu Virve "Mere pidu" jmt.

Kokku suurepärane valik Eesti muusika kullafondi kuuluvatest lauludest.

Jaak Ojakäär on kunagi öelnud, et laul võib küll kuulaja hinge toita, ent pole siiski toiduaine, millele pannakse juurde silt "parim enne", sest hea laul ei lähe kunagi halvaks.

Ja täpselt selline see plaat ongi. Aegumatu.

Mõningaid plaadil kõlavaid palasid saab kuulaja nautida aga otseesituses Pärnu kontserdimajas, kus toimub 24. mail "Eesti otsib lemmiklaulu" suurepärane finaalkontsert.

Ja kuuldavasti jõuab peagi poelettidele teinegi lemmiklaulu plaat, mis koondab endas laule kodust ja kodumaast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles