Eestisse tuleb esinema Busta Rhymes

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Busta Rhymes
Busta Rhymes Foto: promo

18. mail esineb Tallinnas ööklubis Club Von Überblingen legendaarne muusik, produtsent ja näitleja Busta Rhymes. Teda pääseb vaatama vaid 1500 musta muusika austajat.

Busta Rhymes (sündinud Trevor Tahiem Smith Jr.) on pärit Jamaica juurtega keskklassi perest. Lapsepõlve veetis ta New Yorgis Long Islandil, kus sõbrunes kiiresti koha­liku hiphopi-kogukonnaga. Sealt leidis ta sõpradeks tulevased muusika mogulid Jay-Z ja The Notorious B.I.G-i.



Busta muusikaline karjäär algas 17-aastaselt hip­hop-pundi Leaders of the New School liikmena. Sinna kuulusid veel Charlie Brown, Dinco D ja Cut Monitor Milo. Nende esimene album oli «A Future Without a Past», mis jõudis müüki 1991. aastal. Pärast teist albumit 1993. aastal alustas Busta Rhymes juba soolokarjääri.



Õige hoo sai see sisse 1996. aastal, mil ilmus

reggae

'

i

st ja hiphop-muusikast segatud debüütalbum «The Coming». Tema esihitt «Woo Woo Hah!! Got You All in Check» jõudis USAs singlimüügi edetabeli tippu.



Uus hingamine Busta Rhymesi karjääri tuli 2001. aastal, mil koostöös uue plaadifirmaga ilmus album «Genesis». Koos Bustaga astusid sel plaadil üles muusikamaailma vägevad eesotsas Mary J. Blige, P. Diddy, Kelise ja teistega.



Laulja viimane album «The Big Bang» ilmus 2005. aasta lõpus. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles