Paavst helistas Buenos Airesesse, et oma ajalehtede tellimused tühistada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus üllatas oma kodumaa Argentina Buenos Airese ajalehe müügiga tegelevat firmat, et helistas ise sinna ja tühistas ajalehtede tellimuse.

Firma omanik Luis Del Regno ja ta poeg Daniel viisid nüüdsele paavstile kui ta oli veel kardinal, ta koju igal tööpäeval ajalehed, kirjutab BBC.

Daniel Del Regno arvas esialgu, et keegi teeb neile pilakõne, kui tutvustas end kardinal Jorgena.

Kui mees võttis telefoni eile vastu, oli tal raske uskuda, et tegemist on nüüdse paavstiga.

«Tõsiselt, ma olen kardinal Jorge Bergoglio ja ma helistan Roomast. Soovin ajalehtede tellmuse tühistada,» sõnas paavst.

Franciscus tänas Del Regnosid talle ajalehtede toimetamise eest.

Luis Del Regno sõnul käis kardinal Jorge Maria Bergoglio igal pühapäeval kell 5.30 hommikul nende juurest ise ajalehti võtmas enne kui läks bussile, millega sõitis Lugano piirkonna haigeid külastama. Tööpäevadel toodi ajalehed aga talle koju.

Daniel Del Regno oli enda sõnul küsinud kardinal Bergogliolt, enne kui ta Rooma konklaavile lendas, kas teda võidakse paavstiks valida.

Kardinal vastas, et see teema on liiga kuum arutamiseks.

«Näeme 20 päeva pärast, too ikka mulle ajalehti,» oli kardinal Bergoglio öelnud.

Kõik kujunes aga teisti. Kardinal Jorge Maria Bergoglio sai paavst Franciscuseks. Ta on esimene Ladina-Ameerika päritolu paavst.

Luis Del Regno sõnul oli Bergogliol harjumus alles jätta kõik ajalehtede ümber olnud kummipaelad. Kuu lõpus oli ta aga kõik need lehemüüjatele tagastanud.

Paavstiks saades ei ole Franciscus oma lihtsast elustiilist loobunud. Kohe pärast paavstiks valimist ei kasutanud ta luksuslimusiini, vaid läks koos kardinalidega bussi. Samuti läks ta ise Rooma hotelli, et tühistada hotelli broneering.

Kardinal Bergoglio võttis paavstinimeks Franciscus 13. sajandi Itaalia pühaku Assiisi Franciscuse järgi.

Endisel Buenos Airese peapiiskopil Bergogliol oli tagasisõidupilet Buenos Airesesse, kus ta oleks pidanud pidama lihavõttemissa.

Selle asemel peab ta paavstina missa Püha Peetruse basiilikas Roomas. Ta peseb ka Rooma noortevangla vangide jalgu, mis on lihavõtte-eelne traditsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles