Playboy Dea: ka mina sain Street Poweri korraldajatelt korraliku tünga!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Street Poweri korraldajatelt sai tünga ka Playboy kaunitar Dea Sumin.
Street Poweri korraldajatelt sai tünga ka Playboy kaunitar Dea Sumin. Foto: AFP / Scanpix
Möödunud nädalavahetusel lörri läinud ja meedias hävitava kajastuse saanud autode võidusõidu suurüritusel Street Power kihutas meestega võidu ka Playboy kaunitar ja tuntud pesumodell Dea Sumin.

Elu24 uuris kaunilt rallisõitjalt, mis üritusel juhtus ja mida siresäär kavatseb talle tünga teinud ürituse korraldajate suhtes ette võtta.

Olin üritusel ainus naisvõistleja. Osalesin, sest naudin kiirust ja kihutamist ja
tahtsin saada võistluskogemust. Unistuseks on osaleda Gumball Rally 3000-l kihutamas läbi terve Euroopa.

Kuidas julgesid meesässadega rinda pista?

Läksin ennast ületama, saamaks üle just nimelt hirmust teistega võidu kihutamise ees. Ma ei ole kunagi pidanud sõitma märjal asfaldil aja peale. See oli hirmutav.

Korraldajad tegid kõigile osalejatele tünga. Mis tunded se sinus vallanadas?

Olen täiesti pettunud, sest üritus oli algusest peale täiesti korraldamata. Isegi raja kirjeldusi võistlejatele ei antud. Keegi korraldajatest ei teadnud mitte midagi, kuhu võistlejad peavad minema, millal stardid... Ajakava puudus täielikult.

Millise autoga võistlustulle läksid?

Autoks oli Nissan Z 350

Kui kulukaks see võistlusel osalemine sul läks?

Et sõidust midagi ikka välja tuleks, käisin aktiivselt treeningsõitudel, mis polnud sugugi odavad. Treeningu ja võistlusega kaasnevad kulud on ehk umbes 10 000 krooni ringis, see sisaldab ka ürituse osavõtutasu.

Lasin autole alla panna ka uued pehmed võistlusrehvid ja 4 punkti turvarihmad, mis läksid kokku maksma 4000 krooni.

Kas sul ei tekkinud enne üritust hetkeksi kahtlusi korraldajate pahatahtlike kavatsuste suhtes?

Kui ürituse meediapartneriteks on Kaubainfo (peasponsor), Citroén (suurtoetaja), Raadio Uuno (meediatoetaja), Auto Täht, Rent24 ja RUF ning reklaam käib juba mitmendat nädalat Power Hit raadios ning Uunos, siis ei oska küll midagi kahtlustada.

Mida meestega võidu kihutamine sulle annab?

Ringrada sõita on erutav kogemus. Meeletu adrenaliin. Kuna kihutamine mulle meeldib, siis tahan kindlasti sel suvel minna proovima ka ringrada superbikega.

Street Poweril tünga saanud osalejad läksid esmaspäeva hommikul politseisse ja tarbijakaitsesse abi paluma, kus nad said loodetud abi asemel hoopis külma duši osaliseks.

«Ärge uskuge kõike, mida teile räägitakse,» torkas hädasolijaid tarbijakaitseameti ametnik Merle Lutsoja, lisades, et kannatanud ei peaks laskma end politseil ringi solgutada. «Lollus pole vabandatav,» sõnas Lutsoja abipalujatele resoluutselt ja külmalt nagu ametnik Nõukogude ajast ning saatis pettasaanud politseiametisse.

Lähipäevil algatabki politsei kurikaelte Martin Mägi ja Gunnar Laasti suhtes menetluse. Luubi alla võetakse korraldajate taust ja sissetulekud ning selgitatakse välja, kas nende tegu oli tahtlik.

Meestele kuuluv osaühing Red­ice Grupp pole varem üritusi korraldanud ning on äriregistrisse kantud alles möödunud aasta septembris. Samuti on mõlemad korraldajad politseisse pöördunute sõnul ürituste vallas tundmatud tegijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles