Stephenie Meyer: vampiirid on lahedad, aga tulnukad meeldivad mulle rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Stephenie Meyer´i uus romaan «Keha» sai ülemaailmseks bestselleriks täpselt nagu tema kirjutatud «Videviku» saagagi. Juba 5. aprillil esilinastub Eesti kinodes samanimeline fantaasia thriller, mis kirjaniku sõnade järgi on igati tema lootusi täitnud.

Stephenie, kummad teile endale rohkem meeldivad: vampiirid või tulnukad?

Mõlemal on omad boonused. Ei oska isegi öelda. Vampiirid on väga lahedad, kuna nad on kiiremad. Neil on erilised võimed, nad jooksevad kiiresti ning tõstavad kergusega raskeid esemeid.

Tulnukad on selles mõttes piiratud ning sarnanevad rohkem inimestele. Seega, kui me räägime lihtsalt sellest, et kes on lahedad, siis võidavad vast vampiirid, aga kui sellest, kes mulle rohkem meeldivad, siis tulnukad, kuna nad on realistlikumad.

Kas «Videviku» fännidele meeldib ka «Keha»?

Ma arvan, et kui neile meeldib minu kirjutamise stiil, siis see pole muutunud ja peaks samamoodi meeldima. Lugu ise on muidugi absoluutselt teistsugune, kuid jällegi on neil üks ühine asjaolu – tähtsal kohal on romantilised suhted ja armastus. See on ju minu kirjutatud, romantikata läbi ei saa.

Filmis mängivad neid rolle veel suurepärased näitlejad. Täitsa kohustuslik on näha William Hurti Jeb´i rollis. Ta on tõeliselt väärt imetlust ja muidugi Saoirse Ronan, et teda kirjeldada, on lausa raske sõnu leida. Ta on uskumatu. Lihtsalt viis, kuidas ta oma tööd teeb ning see, et ta mängib üheaegselt kahte inimest, see on väärt vaatepilt.

Kes näitlejatest tabas kõige enam oma rolli nii nagu te seda ette kujutasite?

Kõik osatäitjad tegid suurepärast tööd, kuid Saoirse Ronan andis endast suurima panuse. Eriti kuna ta pidi tabama kahte karakterit, kellest üks ei olnud isegi inimene. Tal õnnestus ekraanile tuua kõik ebamaisest olendist, mis oli lihtsalt suurepärane.

«Keha» esilinastub juba 5. aprillil!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles