Uurijad: e-post raiskab aega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-post.
E-post. Foto: jupiterimages.com

Briti uurijate sõnul kunagi efektiivse töövahendina kasutusele võetud e-post ainult raiskab aega.

Uurimuse teinud firma Radicati Group esindajate kinnitusel tegeleb keskmine kontoritöötaja iga päev eleketronposti lugemise, kirjutamise või saatmisega 90 minutit kuni kaks tundi, kirjutab The Telegraph.

«E-postist on saanud nuhtlus, kuna 90 protsenti sellest on sisutühjad sõnumid nagu rämpsposti alla liigitatavad reklaamid,» nentisid olukorda uurinud.

Maailmas saadetakse päevas umbes 196 miljardit e-posti sõnumit ning aastaks 2011 peaks see arv tõusma 374 miljardi sõnumini päevas.

«Arvutiga töötavad inimesed on elektronsõnumite alla uppumas. Selle tõttu on kunagisest kasulikust töövahendist saanud nuhtlus. Selline olukord vajab aga kiire lahenduse leidmist,» lausus konsultant Jason Preston.

Prestoni arvates on seni vähe arendatud seda, kuidas tõesti vajalikke meile eraldada rämpsostist.

«E-posti leiutamisega koos hakkas vohama ka rämpspost. Seni pole viimast suudetud välja juurida,» leidis Preston.

Konsultandi kinnitusel on mitmed maailma suurfirmad hakanud pidama e-posti vabu päevi ning soovitanud töötajatel sellel päeval ainult telefoni kasutada või kui võimalus, siis näost näkku suhelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles