Tšiili randa katavad miljonid krevetid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krevetid Coroneli rannal
Krevetid Coroneli rannal Foto: SCANPIX

Lõuna-Tšiili rannalt leiti sel nädalal miljoneid krevette, mis katavad umbes kolme kilomeetri pikkuse ala.

Pealinnast Santiagost 500 kilomeetri kaugusele lõunasse jääva Coroneli piirkonna kalurid märkasid rannal kummalisust ja hakkasid uurima, mis see on, edastab news.com.au.

Kalurite ühingu juhi Juan Gutierrezi sõnul ilmusid ranna alale punased laigud.

Selle nädala teisipäevaks oli neid juba massiliselt.

«Krevette on seal miljoneid. Olen olnud kalur 39 aastat ja varem ei ole millegi sellisega kokku puutunud,» selgitas Gutierrez.

Gutierrezi sõnul on rannal krevette juba mitu kihti.

Kohalikud elanikud kasutasid juhust ja korjasid endale värskemaid krevette. Politsei võttis krevettide näidised ja saatis need laborisse uurimiseks.

Politsei uurib, mis võib olla põhjus, et krevetid sellisel viisil randa sattusid.

Keskkonnakuritegusid uuriva politseiniku Victor Casanova sõnul võetakse uurimise käigus arvesse vee- ja õhutemperatuuri ning muid looduslikke ja inimtekkelisi aspekte.

Seni ei ole krevettide massihuku põhjus teada. Osa kalureid on veendunud, et selle põhjustasid ookeanihoovuste muutused. Teised aga süüdistavad kohalikku elektrijaama, mis kasutab merevett jahutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles