Jedi rüütlid hakkavad Šotimaal paari panema?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šotimaal soovitakse Jedit paaripanemise tseremooniat läbi viima
Šotimaal soovitakse Jedit paaripanemise tseremooniat läbi viima Foto: SCANPIX

Šotimaa vabakirik püüab läbi suruda seaduseelnõu, mille kohaselt võiks need, kelle jaoks «Tähesõjad» on saanud religiooniks, paari panna Jedi poolt.

Abielu ja tsiviilpartnerluse eelnõu peaks käima ka teiste mittereligioossete grupeeringute kohta nagu Lameda Maa ja Jedi rüütlite ühing, edastab Yahoo News.

Enamiku inimeste jaoks võib tegemist olla naljaga, kuid Jedi kummardamine on Euroopas üsna populaarne. Üks sellistest paikadest on Suurbritannia osa Šotimaa, kus see religiooni alternatiivina populaarsust kogub.

Šoti valitsuse pressiesindaja sõnul võetakse selliseid eelnõusid arvesse.

Samas on neid, kes peavad midagi sellist irooniliseks, sest filmides Jedi rüütlitel ei olnud õigust abielluda.

Jedi religioon on jõudnud ka väljapoole Euroopat. USAs San Franciscos tegutseb näiteks Golden Gate Knights, kes õpetavad valgusmõõkadega vehklemist.

Šoti valitsus plaanib selle seaduseelnõu suhtes rahvalt nõu küsida. Samas on neid grupeeringuid, kes ei ole uutest abielutseremooniatest huvitatud.

«Inimesed võivad uskuda ükskõik mida. Igaühel on õigus oma arvamusele, kuid kui hakatakse abiellumise kohta mingeid eri asju kehtestama, siis on see liig, mis liig,» sõnas pastor Iver Martin.

Jedi rüütlite ühingu kinnitusel ei ole nende eesmärgiks teiste religioonide ja uskumuste solvamine.

«Me usume rahusse, õiglusesse, armastusse, õppimisse ja jumalasse. Selle tõttu on ebatõenäoline, et meie vaated kellegi teise omadega vastuollu läheksid,» sõnas Jedi rüütlite ühingu esindaja.

«Meie ettepanekuks on, et religioosne  või sarnaste uskustel põhinev organisatsioon peab näitama, et nad vastavad kehtestatud seadustele ja standarditele, mis on abiellumise tseremoonia puhul ette nähtud,» lisas Šotimaa parlamendi esindaja.

Jedi ehk jedi rüütel on seisus «Tähesõjad» filmisaaga mungaordus. Jedidel on teadmised, kuidas kasutada kosmilist jõudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles