Preestrist jalgpallur viskas kohtunikku särgiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Clericus Cupi ühelt kohtumiselt
Hetk Clericus Cupi ühelt kohtumiselt Foto: AFP / Scanpix

Vatikanis toimuval rahvusvahelisel katoliku kiriku jalgpalliturniiril Clericus Cup võttis preestrist jalgpallur vihahoos särgi seljast ja viskas sellega kohtunikku.

Juhtumi tõttu eemaldati kogu tema meeskond, kes koosnes apostel Pauli nime kandva katoliku kolledži õppejõududest ja õpilastest, turniirilt, edastas Vatikani pressiesindaja.

Itaalia spordiametnikud lootsid, et Vatikani poolt korraldatav jalgpalliturniir aitab parandada itaallaste ja ka välismaalaste silmis Itaalia jalgpalli mainet.

Clericus Cupil on võimalik osaleda katoliku kiriku seminarides õppijatel ja preestritel.

Ühe meeskonnana lõi kaasa ka paavsti ihukaitsjatena tuntud Šveitsi kaardiväe liikmed.

«Seni on Itaalia jalgpall äganud vägivalla all. Lootsime, et jumalasulaste mäng on heaks eeskujuks teistele mängijatele ja ka pealtvaatajatele. Kuid tuleb tõdeda, et siin segas kurat ennast vahele, sest mängija näitas enda saatanlikku poolt,» laususid korraldajad.

Esimene Clericus Cup turniir toimus veebruarist kuni maini 2007, teine algas 20. novembril 2007 ja kestab 3. maini 2008.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles