Siiami kaksikud tahavad emaks saada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiami kaksikud Abigail ja Brittany Hensel
Siiami kaksikud Abigail ja Brittany Hensel Foto: Wikipedia.org

Maailmas praegu kõige vanemaks elanud siiami kaksikud tahavad emaks saada.

USAst Minnesota osariigist pärit Abigail ja Brittany Hensel said möödunud nädalalõpul 18-aastaseks, kirjutab Daily Telegraph.

Õed Henselid on kehast kokku kasvanud, kuid kummalgi on oma süda ja selgroog, mis alakehas üheks kaardub. Lisaks on neil kolm kopsu, ühine vereringe, kaks magu, kolm neeru, ühed munasarjad, üks emakas ja üks pärak. Esialgu oli kolm kätt, kuid arstid opereerisid nende kahe vahel olnud taandarenenud käe ära.

Kui Abigail ja Brittany sündisid, ei uskunud arstid, et nad kaua elavad.

Vanemad otsustasid, et ei lase oma tütardele nende elu ohtu seadvat lahutamisoperatsiooni teha, sest arstide hinnangul oleks üks lastest võis siis mõlemad elu lõpuni ratastooli jäänud.

´

Vanemate sõnul võib küll tüdrukute keha koos olla, kuid nad kaks väga erinevat isiksust. Lisaks on nende huvialad ja harrastused erinevad. Abigali on parem matemaatikas, Brittany aga emakeeles.

«Oleme koos elades õppinud kompromisse tegema, teineteisega arvestama,» laususid tüdrukud.

Väidetavalt on seni kogu maailmas ainult neli paari siiami kaksikuid elanud 18-aastaseni või üle selle.

Hiljuti tegid tüdrukud ära ka juhilubade eksamid  ning said kumbki juhiloa. Tüdrukute sõnul kulgeb nende autosõit nii, et üks keerab rooli ja teine vajutab pedaale.

Abigailil ja Brittanyl on plaanis õpinguid jätkata ülikoolis ning nad mõlemad unistavad oma perekonnast.

«Tahame emaks saada, kuid me pole veel läbi arutanud, kuidas peaks toimima,» laususid kaksikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles