Kuis käib eesti filmi käsi pärast suur juubeliaastat?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Oja ja Hardi Volmer filmis «Elavad pildid»
Peeter Oja ja Hardi Volmer filmis «Elavad pildid» Foto: Pressimaterjalid

Kuigi eesti filmi juubeliaasta on läbi, läheb eesti filmidel endiselt kinodes edukalt. Hardi Volmeri ajaloolist armastusfilmi «Elavad pildid» on 17. märtsi seisuga kinos käinud  vaatamas 15 900 inimest.  

Film esilinastus 21. veebruaril ning on kinodes jooksnud praeguseks üle kolme nädala. Lisaks suurtele kinodele Tallinnas ja Tartus linastub film kevadkuudel pea kõigis Eestimaa paigus, kus filminäitamise võimalused. Linastused on  tulekul Rakvere Teatrikinos, Keilas, Arukülas, Lihulas, Urvastes, Võrus, Kehras, Antslas, Alatskivil, Värskas, Jõhvis, Kilingi-Nõmmes ja mujalgi.

Volmeri  filmi peategelasteks on baltisaksa paruni kirglik tütar Helmi ning teda vaikselt, kuid järjekindlalt  armastav kinomehaanik Julius. Kogu tegevus läbi 20. sajandi toimub ühes Tallinna vanalinna majas, mis muutub ja kohaneb vastavalt sellele, mida vahel rahutu, vahel õnnelik aeg  endaga kaasa toob. Hardi Volmer ühendab filmis  nii varajase tummfilmi groteski kui kino kuldaja melodraamat, nii eepikat kui komöödiat.

Alates eelmisest nädalast  on Tallinnas kinos Artis võimalik vaadata filmi ka  ingliskeelsete subtiitritega.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles