«Targem kui 5b» mängijate komistuskivideks said värvid ja haridus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Targem kui 5b.
Targem kui 5b. Foto: TV3

Seekordses TV3 telemängus «Targem kui 5b» panid teadmised proovile Dario ja Brigitta.

Esimeseks mängijaks oli Pärnumaalt pärit Dario.

1. Esimese klassi kirjandus: mis äratas Okasroosikese nõidusunest? Mängija teadis, et see oli printsi suudlus.

2. Teise klassi kehaline kasvatus: mitu tennisisti on väljakul, kui mängitakse paarismängu? Dario ütles, et neli.

3. Esimese klassi matemaatika: Avel on üks õde ja kolm venda ning Jüril on kaks õde ja kaks venda. Mitu poissi on kahes peres kokku? Õige vastus - kuus poissi.

4. Kolmanda klassi emakeel: milline väide on õige - täishäälikuühend koosneb a) ühesugustest täishäälikustest, b) kahest erinevast kõrvuti asetsevast täishäälikust, c) kõrvuti asetsevast täis- ja kaashäälikust? Mängija valis variandi b, mis oli õige.

5. Neljanda klassi kunstiõpetus: mitmeks põhivärviks lahustub valge valgus vikerkaares? Mängija otsustas piiluda pinginaaber Marialt, kes paraku vastust ei teadnud. Dario pakkus, et neid värve on seitse. See oli vale, sest põhivärve on vikerkaares kolm - sinine, punane ja kollane.

Dario pidi tunnistama, et pole viiendikest targem.

Saate teine mängija oli Saaremaalt pärit Brigitta.

1. Teise klassi matemaatika: kas kuup ja püramiid on ümarkehad? Mängija vastas, et ei ole.

2. Esimese klassi kirjandus: mitu inetut võõrasõde oli Tuhkatriinul? Neid oli kaks.

3. Esimese klassi muusika: helitugevuse märge piano tähendab a) valjult, b) vaikselt, c) marsitaktis? Õige oli variant b.

4. Neljanda klassi inglise keel: ütle «ma loen» ajavormis Present continous. Õige vastus oli «I'm reading».

5. Kolmanda klassi inimeseõpetus: millised inimese kehaosad kasvavad kõige rohkem? Mängija ütles, et kõige rohkem kasvavad jalad, mis oli puudulik vastus, sest õige oleks olnud jäsemed. Õnneks vastas pinginaaber Urmo õigesti.

6. Kolmanda klassi ühiskonnaõpetus: kuidas jaguneb haridus? Brigitta loetles: algharidus, põhiharidus, keskharidus, kõrgharidus, kutseharidus. Alghariduse asemel oleks pidanud olema alusharidus ja seega oli vastus vale.

Brigitta võitis 10 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles