Vene rokisaurus DDT alustab kontserttuuri Narvast

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DDT Tallinnas 2008. a augustis.
DDT Tallinnas 2008. a augustis. Foto: Andres Pulver

Legendaarse ansambli DDT uut kava kuuleb esmakordselt 7. juunil Narva linnuses.


DDT esineb koos oma liidri Juri Ševtšukiga. DDT eelmine kontserdikava „Maailm number null" toodi avalikkuse ette 11 aastat tagasi - 1998. aastal.

Narvas esmakordne DDT kontsert tõotab tuua kohale lisaks narvakatest ja eestlastest Juri Ševtšuki toetajatele ka venelased piiri tagant, eriti aga Peterburist, mida loetakse vene roki sünnilinnaks.

Narva linnuse valis Juri Ševtšuk oma kava esmaesitluskohaks tänu sõprussidemetele Narva ansambli AveNue liikmetega.

Viimaseid on saatus korduvalt DDT-ga kokku viinud, olgu siis paigaks festival „Našestvie", Jurmalas toimuv „Novaja volna" või Tallinna lauluväljak.

Eestis on Juri Ševtšuk esinenud ka koos eestlastest muusikutega ja pärast lavalt lahkumist mullu augustis Tallinnas avaldas ta soovi minna nendega tuurile kuni Vladivostokini.

Eelmisel aastal Eestis toimunud DDT kontsert oli eelmise tuuri viimane ja seejärel istuski Juri Ševtšuk maha uusi laule kirjutama ja uue kontserdikava kontseptsiooni välja töötama.

Kuigi alates 1998. aastast on DDT muusikud andnud välja mitu albumit, ei ole vahepealse aja jooksul uut täispikka kontserdikava sündinud.

Algselt pidi uus programm välja tulema 2009. aasta sügisel, kuid pärast läbirääkimisi AveNue muusikute ja promootoritega otsustas Ševtšuk esmaesitluse teha suve algul ja Narvas.

Kuulduste põhjal kallutas sellise otsuse poole ka üks ebatavaline loodusnähtus, mille nägijateks muusikutel õnnestus saada Ševtšuki suvilas töötades.

Praegu töötab kogu DDT koosseis - 21 inimest - uue kava kallal, mille nimi pole veel teada.

Avaldatud on vaid seda, et kava pühendatakse nende sündmustele, mis praegu maailmas toimuvad.

Nii Eesti kui Vene kriitikud räägivad, et kui ka uus programm võib alguses olla veidi toorevõitu, siis aeg, mis tema ootamisele on kulunud väärib tema esmakuulajaks olemist.

Kindlasti kõlavad kavas ka DDT vanad ja tuntud laulud.

DDT kontserdi korraldajaks on Narva kultuurikeskus Geneva. Korraldaja kunstilise juhi Grigori Malõškini sõnul viibis ta ise Peterburis DDT proovidel ja töö seal käib täie hooga.

Malõškini sõnul on Narva kontserdi pikkuseks vähemalt kaks tundi. Enne DDT-d esineb ansambel AveNue.

Nagu teada, on DDT üks väheseid vene rokk-bände, kes tegelevad väga tõsiselt nii oma grupi helipildi kui ka välise muljega.

Kõigil kontsertidel kasutatakse suuri plasmaekraane, eritiim tegeleb valgusega. Kõik tehakse selleks, et Juri Ševtšuki laulutekstid - DDT loomingu üks tähtsamaid osi - oleks kuuldav ja mõistetav.

DDT kontsert 7. juunil Narva linnuses toimub linnapäevade raames, kuid erinevalt muudest üritustest on tasuline. Esimesed tuhat piletit on Piletilevi punktides müügis hinnaga 190 krooni.

Suure linnuseõue mõõtmed ei sunni piletite arvu piirama.

Peatselt pärast Narva kontserti suundub DDT tuurile, millega käiakse umbes sajas Venemaa linnas.

Narva kontserdi algus on kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles