Hiir tükeldas hiinlase säästud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiir tükeldas hiinlase säästud
Hiir tükeldas hiinlase säästud Foto: SCANPIX

Hiinas Shanghais asuv pank teatas ühele riigi teisest osast pärit immigrandist töölisele, nad vist saavad hiirte poolt ära näritud rahatähed asendada.

Peaaegu kõik 100 jüaanised sedelid olid ribadeks, kirjutab People`s Daily.

Zhao Zhiyong elas Shangais kümme aastat. Kui ta nüüd koju tagasi läks, leidis ta, et hiired olid ta rahapeidiku üles leidnud ning raha kasutuskõlbmatuks muutunud.

Mees saatis suurlinnas töötades perele raha. Mehe naine kogus 7200 jüaani, mida hoidis ühe mantli taskus. Kuid hiirte invasioon majja võttis perelt raha, muutes rahatähed roosat, valget ja lillat värvi paberitükkideks.

 «Peaaegu kõik rahatähed olid tükkideks. Meil oli plaanis selle rahaga maksta laste hariduse eest ning osaga toetada pensionäridest vanemaid,» sõnas Zhao.

Hiina meedia soovitas mehel pöörduda mõne panga poole, kes selle raha tervete rahatähtede vastu vahetaks.

Kohalikud pangad keeldusid seda tegemast, kuid Shanghais asuv pank on nõus seda tegema. Samas seadis pank tingimuseks, et mees paneb tükkidest rahatähed kokku ja esitab neile.

«Panga esindaja teatas, et nad on valmis kahjustatud rahatähti uute vastu vahetama kui ta suudab rahatähed esmalt tükkidest kokku panna,» edastasid Hiina väljaanded.

Pank ootab nüüd, et mees kahjustatud rahatähed tükkidest kokku paneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles