Muuseumis õpitakse tööd tegema

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Põllumajandusmuuseum.
Eesti Põllumajandusmuuseum. Foto: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Tartu külje all Ülenurmes asuvas Eesti põllumajandusmuuseumis toimuvad mai keskel järjest üritused, kus saab tutvuda maatöödega.

Nii on kõik huvilised oodatud teisipäeval, 12. mail 10-14 muuseumisse põllutööpäevale.

Muuseumi programmi- ja teabejuhi Jürgen Ojamaa teatel tutvustatakse 12. mail endisaegseid põllutööriistu, põllukultuure ja sorte ning räägitakse nende kasvatamisest ja harimisest.

"Külvame kombekohaselt teravilja, lina, päevalille ja maisi," lisas Ojamaa. "Paneme käsitsi mulda kartuli."

Kolmapäeval ja neljapäeval toimuvad põllumajandusmuuseumis aga puutööpäevad, mille raames pakutakse osalejatele võimalust puitu voolida ja kaunistada - meisterdada võinuga, ritsikat, helmeid, ehteid jm. Samuti külastatakse väljapanekut "Sarapuu - aasta puu". Tutvustatakse puuliike ja räägitakse nende omadustest.

Laupäeval, 16. mail 10-16 toimub põllumajandusmuuseumis talgupäev.

"Restaureerime 1936. aastal Saaremaal valminud ja alates 1985. aastast põllumajandusmuuseumi näituseväljakul asuva pukktuuliku," lubas Ojamaa. "16. mail ehitame tuulikule uue katuse ja seinad. Tehnikahuvilistel on võimalus kaasa lüüa endisaegse põllumajandustehnika (traktorid, lokomobiilid) korrastamisel. Ootame abilisi, kes soovivad aidata nõu ja jõuga."

Kõigile ettevõtmistele tuleks end kirja panna telefonil 5373 7124 või e-posti aadressil jyrgen.ojamaa@epm.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles