Galetini blogi: Kaheksas päev Moskvas Eurovisioonil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Galetin Eurovisioonil Moskvas
Indrek Galetin Eurovisioonil Moskvas Foto: Erakogu
Moskvas Eurovisiooni lauluvõistlusel viibiv Indrek Galetin oli meeleldi nõus jagama oma muljeid ja pilte ka Elu24 lugejatega. Siin on Indreku esimene blogi, head lugemist!

EBU (Euroopa Ringhäälingute Liit) tegi mulle paar aastat tagasi huvitava pakkumise jäädvustada Eurovisiooni lauluvõistlust (ESC) ja laste Eurovisiooni lauluvõistlust (JESC) ametliku fotograafina. Mul on olnud suur au käia kahel korral laste Eurovisioonil Hollandis ja Küprosel ning eelmine aasta suurel Eurovisiooni lauluvõistlusl Serbias. Enne seda olen käinud oma kulu ja kirjadega Läti, Türgi, Ukraina, Kreeka ja Soome Eurovisioonil. See aasta kutsuti mind taas ja siin ma nüüd olen!

Minu saabumisest Venemaa pealinna Moskvasse on möödas juba kaheksa päeva. Aeg lendab siin väga kiiresti ja viimane nädal on läinud lausa linnulennul. Alates eelmisest pühapäevast, 3. maist on Olympiyski hallist saanud minu teine kodu, sest just siin veedan oma enamik ajast jäädvustades Eurovisiooni lauluvõistluse proove ja pressikonverentse. Kõiki neid pilte saab näha Eurovisiooni ametlikul koduleheküljel siin.

Tööpäevad mööduvad mul praegu EBU kontori ja pressikonverentside või proovide vahel käimisega. Kontoris, kus on pale minu veel 11 meeskonnaliiget, on mul oma laud ja kiire Internetiühendus mis on hädavajalik selleks, et pildid saaks võimalikult kiiresti serverisse laadida. Eurovisiooni ametlik kodulehekülg on siiani kõige kiireim Eurovisiooni uudiste edastaja, mida külastab praeguste andmete järgi umbes 1 miljon inimest päevas.

Oma tööülesandeid jagan EBU teise fotograafi Alain Douit´iga, kes saabus Moskvasse Prantsusmaalt. Esimene tööpäev algas meil 3. mail kell 9:30 (Eesti aja järgi kell 8:30) Montenegro lavaprooviga. See tähendab seda, et ma ärkasin kell 7:00, sõin hommikust kell 8:00 ja läksin hotell Kosmosest metroo peale umbes 8:30. Olympiyski halli pean jõudma kindlasti pool tundi enne proovide algust, sest siis algab meil igapäevane meeskonna koosolek, kus arutame antud päeva üksikasju ja jagame tööülesandeid. Minu ülesandeks oli see päev pildistada kõiki lavaproove ja Alain pidi jäädvustama pressikonverentse, mis toimuvad paralleelselt proovidega. Too päev möödus meil ladusalt ja lõppes Türgi lavaprooviga kell 16.50. Hotelli jõudsin umbes 2-3h hiljem, ehk siis 20:00 paiku.

Nii mu aeg Moskvas möödubki ja seljataga on juba viis pikka päeva põnevate lavaproovide ja pressikonverentsidega. Homme algavad proovid ja pressikonverentsid kell 11:00, nende seas astuvad lavale esimest korda ka finaalvõistluse riigid Prantsusmaa, Venemaa, Saksamaa, Inglismaa ja Hispaania. Minu ülesandeks on homme jäädvustada saalis toimuvat. Alates esmaspäevast, 11. maist algavad esimese poolfinaali peaproovid, mida kokku on kolm. Poolfinaali otseülekanne on 12. mail ja siis teen ma pilte lava taga esinejatest.

Praeguseks siis kõik, püüan homme veel kirjutada ;)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles