52 tunniks metsa eksinud laps jäi ellu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
52 tunniks metsa eksinud laps jäi ellu
52 tunniks metsa eksinud laps jäi ellu Foto: AP / Scanpix

USAs Missouri osariigis jäi ellu 52 tunniks metsa eksinud laps.

Kolmeaastane Joshua Childers oli Mark Twaini nime kandva rahvuspargi metsas üle kahe ööpäeva, tulles toime nii külma, metsloomade kui ka hirmuga, kirjutab AP.

Ellujäämiskursuseid korraldava Cody Lundini arvates võis poisi elu just päästa see, et ta nii noor on.

«Väikesed lapsed on väga uudishimulikud ning neil puudub tihtipeale võõraste asjade ees kartus. Tal ei kartnud end ära määrida ning leidis kindlasti asju, kus end soojas hoida. Täiskasvanud võivad sellises olukorras tihti hätta jääda, kuid mitte väikelapsed, sest nad on väga leidlikud,» lausus Lundin.

Väike Joshua läks kaduma perekonna suvilast, kui ta omal käel metsa uurima läks. Lapsel oli seljas ainult T-särk, jalas spordipüksid  ja mähe.

Lapse isa Adam Childersi sõnul on ta poja pääsemise üle rõõmus, kuid talle on mõistatuseks, kuidas laps seda tegi.

«Ma ei suuda mõista, kuidas. Ma ei tunne ühtegi täiskasvanut, kellel ei oleks sellises olukorras probleeme tekkinud. Nüüd tean, et mu poeg on väga vastupidav,» lausus isa.

Arstide sõnul oli lapsele kõige suuremaks ohuks alajahtumine. Lapse kadumise päeva õhtul hakkas temperatuur langema ning vihma sadama.

Lapse leidis vabatahtlik otsija Donnie Halpin, kelle sõnul poiss lamas maas, oli märg ja mudane.

Mees hüüdis last ning poiss reageeris kohe.

Laps viid haiglasse kontrolli.

«Seal metsas leidub ka karusid ja puumasid, kuid eelkõige ohustas teda ikkagi öine jahedus ja vihm,» sõnas St. Louisi lastehaigla arst Robert Kennedy.

Madissoni maakonna šerifi David Lewise sõnul ei teinud vanemad midagi valesti ja uurimist ei algatata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles