Dan Brown võib nüüdsest paavsti valimisest saada inspiratsiooni?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vatikanis on käimas missa, pärast mida alustab uue paavsti valimise konklaav tööd.

Kardinalid kogunevad Sixtuse kabelisse suletud uste taha, edastab Huffington Post.

Konklaaviks valmistuti alates 28. veebruarist, mil senine paavst Benedictus XVI tagasi astus.

Kabelisse on toodud lauad, mille taha 115 konklaavis osalevat kardinali istuvad. Samuti on valmis pandud hääletussedelid, sedelite nõud ning põletamise ahjud.

Sixtuse kabel sai ka uue põranda, mille all on pealkuulamist takistavad seadmed. Valmis on ka kolmes suuruses paavstirüü, sest valida võidaks nii suurt kui ka väikest kasvu kardinal.

Väljaspool Püha Peetruse basiilikat ja Sixtuse kabelit olevad usklikud on ootusärevad. Täna jäädvustasid fotograafid nii mõnegi munga ja nunna Püha Peetruse väljakul palvetamas.

Asjatundjate sõnul võib seekordne paavsti valimine küllalt pikaks venida, sest ei ole kindlat soosikut. Erinevad allikad on välja pakkunud kardinale, kellest võiks paavst saada.

Kõige tugevamaks kandidaadiks pakuti Itaalia kardinali Angelo Scolat, kes on Milano peapiiskop.

Ateistide sõnul saaks USA kirjanik Dan Brown praegusest konklaavist ja varasematest Vatikani skandaalidest uut ainestikku seiklusromaaniks.

Dan Brown on käsitlenud usu ja kiriku teemat oma teostes «Da Vinci kood» ning «Inglid ja deemonid».

Ei ole teada, kuidas kirjanik uue paavsti valimisse suhtub ning kas ta seda jälgib.

Hollywoodis valmisid ka sama pealkirjaga filmid, kus peaosalist, Harvardi sümboloogi Robert Langdoni kehastab Tom Hanks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles