Andrus Vaarik on migreeniga võidelnud terve elu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Vaarik
Andrus Vaarik Foto: Marion Pettai / Kanal 2

Peavalu on peamine arsti poole pöördumise põhjus - pingetüüpi peavalude all kannatab 80-90 protsenti inimestest. Tuntud näitleja Andrus Vaarik on migreeni pidanud taluma juba lapseeast saati ning ta rääkis oma kogemusest ägedate peavaludega Kanal 2 saates «Tohter Olaf».

«Kui harvaesinevat peavalu nimetatakse pigem häireks, siis migreen kuulub juba tõsisemate närvihaiguste hulka,» tutvustas Eesti Peavalu Seltsi president neuroloog dr. Mark Braschinsky, vahendab kliinik.ee.

Andruse ägedad haigushood algasid juba lapsepõlves. «Teadsin, et mul läheb süda pahaks, nägemine kaob poolenisti ära, siis see taandub ja tuleb ränk peavalu,» meenutas ta. Alates teismeeast muutus migreen rängemaks ja painas kord kuus.

Migreenihoogu seostab näitleja pinge langusega. Nii kirjeldas ta ka lavakunstikooli aegset elurütmi, kus alati peale eksamit oli tunda tugevat peavalu.

Ühtki etendust pole Vaarik migreeni tõttu ära jätma pidanud. Küll aga tunnistas ta, et on etendusi andnud nii, et esimeses vaatuses ei näe peaaegu kedagi ja teises vaatuses on tabanud teda peavalu.

«Migreen on küll kurnav ja piinav, aga ei tapa – siis ma ei kartnud teda enam,» rääkis Vaarik oma haigusest. Vaarik peab end õnnelikuks juhuseks ka seetõttu, et aastatega ta migreen regresseerub ja on pea märkamatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles