Eesti kuulsused said oma Barbie

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastemuuseumis Kalamajas on avatud näitus Barbiedest, kes on justkui hakanud eestlasteks. Nukud pärinevad ühe Suure-Jaani vanaema paarisaja-pealisest kogust, millest enamuse moodustavadki Barbie-nukud. Barbie on 1959. Aastal ameeriklase Ruth Handleri poolt oma tütrele Barbarale loodud ja tema järgi nime saanud nukk.
Esilpaanil nukud: Lauri Pedaja, Anu Saagim, Uku Suviste
Lastemuuseumis Kalamajas on avatud näitus Barbiedest, kes on justkui hakanud eestlasteks. Nukud pärinevad ühe Suure-Jaani vanaema paarisaja-pealisest kogust, millest enamuse moodustavadki Barbie-nukud. Barbie on 1959. Aastal ameeriklase Ruth Handleri poolt oma tütrele Barbarale loodud ja tema järgi nime saanud nukk. Esilpaanil nukud: Lauri Pedaja, Anu Saagim, Uku Suviste Foto: Andres Haabu

Tallinna Linnamuuseumi lastemuuseum näitab maailma kuulsaima nuku Barbie 54. sünnipäeva puhul ainulaadset erakollektsiooni, kus maailma kuulsaim nukk koos kaaslase Keniga kehastub Eesti avaliku elu tegelasteks: oma Barbie on saanud presidendiproua Evelin Ilves, eurosaadik Kristiina Ojuland, laulja Anne Veski, Anu Saagim, Liis Tappo-Treial jt.

Meespoliitikutest saab vitriinis vaadata Priit Toobali nukku, samuti seltskonnatäht Lauri Pedajat. Siberi-eksperimendi meeleoludest kantuna on Barbie-perena näitusel väljas telesaatejuht Tuuli Roosma perekond. Välismaistest kuulsustest on näitusel väljas pulmakleidis hertsoginna Katherine’i ehk Kate Middleton.

Näitusel välja pandud Barbied on pärit Suure-Jaani naise Tiia Lipu kogust

Sinna kuulub paarsada Barbie-nukku. «Tema armastus nukkude vastu on tulnud käsitööst, ta on päästnud ka palju vanu nukke,» rääkis lastemuuseumi juht Maris Rosenthal. «Barbie’sid on ta kogunud umbes kaheksa aastat, meil on väljas tema kogust kahekümne Barbie ringis. Kollektsionäär ise on öelnud, et soovib läbi Barbie näidata inimese ilu.»

Barbie on 1959. Aastal ameeriklase Ruth Handleri poolt oma tütrele Barbarale loodud ja tema järgi nime saanud nukk

Barbie-näitus jääb lastemuuseumis avatuks 12. maini. Töötoad algavad kl 11 ja 14. Sissepääs muuseumipiletiga, millele lisandub materjalitasu 2 eurot.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles