Piiskop pani Rolexi müüki, et elektriarvet maksta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiskop pani Rolexi müüki, et elektriarvet maksta
Piiskop pani Rolexi müüki, et elektriarvet maksta Foto: SCANPIX

Bulgaaria õigeusukiriku piiskop pani talle kuuluva luksuskella Rolex müüki, küsides selle eest üle 5000 euro.

Plovdivi metropoliit Nikolai pani kella oksjonile, et selle müügist saadava raha abil kiriku elektrivõlg ära maksta, edastab The Telegraph.

Mitte kellelegi see kell aga huvi ei pakkunud ning jäi müümata.

Plovdivi Püha Marina kiriku elektrivõlg on kerkinud ligi 1500 euroni.

«Ma lähen parema meelega taevasse ilma selle kellata kui koos sellega põrgusse,» sõnas metropoliit.

Bulgaarias on õigeusukirik riigi järel teisel kohal olev maaomanik ning pidevalt oma rikkuse tõttu kriitika all.

Bulgaaria ajakirjandus tõi hiljuti kiriku rikkuse kohta näite, milles Varna metropoliit Kiril sõitis usklike juurde luksusliku Lincoln MKZ hübriidautoga, astus välja ja piserdas neile pühitsetud vett.

Juhtum Rolexiga leidis Bulgaaria õigeusukiriku jaoks aset kriitilisel ajal, sest just oli valitud uus kirikujuht. Möödunud aastal raputas kirikut skandaal, et kommunismi ajal oli kirikutegelaste seas palju pealekaebajaid ja kommunistide käsilasi.

Möödunud kuul tehtud küsitlus näitas, et Bulgaaria tavakodanikud peavad õigeusukiriku ja selle preestrite jõukuse tagaajamist kiriku suurimaks probleemiks.

Rolexi vastu mitte huvi tundmine võis näidata ka seda, et bulgaarlaste elatustase on langemas ning sissetulekud vähenemas.

Alates möödunud aasta detsembrist on Bulgaarias elektri hind kahekordistunud. Protestide tõttu astus Bulgaaria peaminister Boyko Borisov möödunud  kuul tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles