Vatikani häälekandja: «Inglid ja deemonid» on süütu meelelahutus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Inglid ja deemonid». Fotol Tom Hanks ja Ayelet Zurer
Kaader filmist «Inglid ja deemonid». Fotol Tom Hanks ja Ayelet Zurer Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vatikani ametlik häälekandja L`Osservatore Romano nimetas uut filmi «Inglid ja deemonid» süütuks meelelahutuseks.

Eile ilmunud numbris kirjutati, et «režissöör Ron Howardi film on nagu erutav ja naljakas videomäng», edastab BBC.

Vatikan ei kommenteerinud, kui «Da Vinci kood» 2006. aastal esilinastus.

Kuid pärast sel esmaspäeval Roomas toimunud «Inglite ja deemonite» esilinastust murdis Vatikan vaikuse, kiites uut filmi.

«Samas on see linateos kommertslik, täis ajaloolisi ebatäpsusi ja stereotüüpseid tegelasi,» oli Vatikani arvamus.

Vatikani esindaja sõnul ei peaks nad pöörama tähelepanu niivõrd kirjanik Dan Browni nägemusele nendest, kuivõrd sellele, kuidas nad end ise meediale serveerivad.

«See oleks liialdus, kui Browni teoses ja ka selles filmis nähtu tõttu peaksime kõik ümber hindama ja kaitsepositsioonile asuma. Kuid see film andis mõtteainet, kuidas katoliku kirik saaks enda paremini tutvustada ning selgitada oma seisukohta tänapäeva põletavates küsimustes,» jätkas väljaanne.

Esilinastusel ütles režissöör Ron Howard, et Vatikan ei andnud talle mitmes ajaloolises paigas filmimiseks luba, kaasa arvatud ka Rooma kirikutes.  

Vatikani esindaja eitas keeldu ning lisas, et see oli hoopis režissööri reklaamtrikk.

Paljud katoliiklased mõistsid «Da Vinci koodi» raamatu ja filmi hukka, kuna sealsete väidete kohaselt oli Jeesus Maarja Magdaleenaga abielus ning neil olid lapsed.

«Inglites ja deemonites» jõuab «Da Vinci koodist» tuttav tegelane, Harvardi professor Robert Langdon (Tom Hanks) jälile, et Illuminaatide salaorganisatsioon plaanib Vatikani hävitamist.

«See on  vana klišee – minigi salaorganisatsioon versus katoliku kirik. Nüüdses filmis on kirik heade poolel,» võttis Vatikani ajaleht asja kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles