Aivar Riisalu: naistepäev on mõttetu kommerts

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torujüri Heimari esimene tööpäev.
Torujüri Heimari esimene tööpäev. Foto: TV3

Tuntud naistekummardaja Aivar Riisalu rõõmustab kogu südamest, et seekord on 8. märts sattunud laupäevasele päevale. «Jumal tänatud, vähemalt ei pea terve päeva mööda ametiasutusi ringi liikudes hunnikute viisi lilli kaasas tarima,» pajatab riigikogulane, kergendusnoot hääles.

 

«Mulle kohe põhimõtteliselt ei meeldi kommertspühad. Ma ei pea iseenda sünnipäevagi ja teiste omadele ka ei lähe. Ei ole ju mõtet lolliks minna!

Lilli võib kinkida oma lähedastele kas või kord kuus. Soe sõna igal argipäeval oleks veel parem. Milleks see kommerts, et kõik peavad tulbikastidega ühel ja samal päeval ringi traavima!

Naistepäeval pean siiski meeles pidama oma laste emasid ja elukaaslasi, ega muud üle jää.

Alati šarmantne Heimar Lenk meenutab, pisar silmas, vanu nõukaaegseid naistepäevapidustusi Gonsiori tänava telemajas.

«No olid need alles peod! Terve telemaja oli maani juua täis. Naistele toodi sületäite viisi lilli. Neid läks tohutult palju! Alla kohvikusse kaeti alati uhke laud tortide ja suupistetega. Viin ja šampanja voolasid ojadena.

Sel aastal viin kindlasti lilled oma õele ja veel kahele südamedaamile. Vastu loodan saada õrnusi.»

Muusikalistaar Rolf Roosalule tähendab naistepäev eelkõige palju tööd ehk siis esinemisi. «Laupäeval, 8. märtsil on mul kontserdid Tallinnas ja Pärnus.

Oma elu kaht kõige olulisemat naist, ema ja õde, pean kindlasti lilledega meeles ja ülejäänud toredatele naisterahvastele helistan ka.»

Kasiinode tulihingelise vastase, Max Kauri arvates on naistepäev eriliselt hea päev ootamatute üllatuste valmistamiseks naisterahvastele.

«Vaatamata sellele, kas oled tõsine poliitik, pankur või riigiametnik, võimaldab taoline päev näidata endast seda romantilisemat poolt ja mina soovitaks meestel läbi astuda juveelipoest. Soovitan Eesti meestele julgelt teha ootamatult kalleid kingitusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles