Andres Maimik: naistepäev on kommunistide püha

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Galetini fotonäituse avamine lounge Stereos.
Indrek Galetini fotonäituse avamine lounge Stereos. Foto: André Altjõe

«Ei mingeid emotsioone,» teatab Andres Maimik resoluutselt, kui mehelt küsida, milliseid tundeid äratab temas rahvusvaheline naistepäev. Maimik loodab tõsiselt, et tema naine unustab naistepäeva sootuks.

«See ju kommunistide püha,» hüüatas filmimees küsimust kuuldes. «Ma loodan väga, et naisel läheb meelest ära, et homme on naistepäev.»

«Minu arust mõtles selle päeva üldsegi välja vana saksa kommunist Rosa Luxemburg.

See on täiesti jabur päev ja vaid selleks, et naised saaks meestelt kingitusi välja pressida. Mehed peaks hoopis ise palju naisi endale selleks päevaks muretsema. On ju selge sõnaga öeldud, et on naistepäev.»

Oma naist jumaldav laulu-ja naljamees Sulo ennetas sel aastal naistepäeva ja tegi kingituse kaasale juba varakult ära.

«Minu naine on aastaid unistanud kuldketist ja nüüd ma ostsin selle siis lõpuks ära. Mul endal on samasugune.

Kahjuks ei saa ma naistepäeva siiski koos oma kalli naisukesega veeta, sest pean samal päeval esinema Kuusalus teistele naistele.

Teisalt, eks sellel päeval on ka mingi nõukaaegne mekk man. Miks peab seda päeva nii eriliselt rõhutama? See on traditsioon, mis mõeldud rohkem massidele. Mina võin oma naist iga päev ka meeles pidada, kui tahan.

Kõige haigem värk on see, et kui muidu maksab roos 30 krooni, siis naistepäeval järsku 130 krooni tükk. Huvitav, kas mehed peaks lilled nädal aega ette ära ostma või?»

Fotograaf Indrek Galetini arvates on naistepäev üks igati tore üritus.

«Kindlasti viin oma kõikidele naistuttavatele lilli. Õnneks on mul üks tuttav lillepoes tööl ja annab väga hea sooduka.

Naisi peaks loomulikult iga päev meeles pidama, aga õnneks on üks selline päev aastas, millal meile meestele seda ka vägisi meelde tuletatakse.»

Järgneb...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles