Chi avaldas eksklusiivfotod pensionil olevast emeriitpaavstist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chi avaldas eksklusiivfotod pensionil olevast emeriitpaavstist
Chi avaldas eksklusiivfotod pensionil olevast emeriitpaavstist Foto: SCANPIX

Itaalia kõmuväljaanne Chi avaldas kõmufotograafi tehtud eksklusiivfotod pensionil olevast endisest paavst Benedictus XVI.

Fotodel on näha emeriitpaavsti koos kaaslasega jalutamas, edastab Daily Mail.

Ekspaavstil on peas ta lemmik pesapallimüts, mida ta paavstina kandis vaid suvel. Talle jäeti õigus kanda paavsti valget rõivastust ka pärast paavsti ametist tagasi astumist.

Fotod teinud paparatzo sõnul näis ekspaavst nautivat pensionil olemist, ta samm oli reibas ning näol naeratus. Tal ei olnud jalas enam paavsti punaseid kingi, vaid tavalised tumedad kingad.

Teisel fotol on paavsti näha koos residentsi töötajatega.

Vatikan avalikustas, et emeriitpaavstile meeldib õhtuti televiisorit vaadata. Samuti loeb ta teoloogilisi raamatuid ning kuulab kirikumuusikat. Ta veedab aega ka klaverit mängides.

Endine paavst elab Rooma lähedal Catsel Gandolfos paavstide suveresidentsis. Ta elab seal seni kuni on valitud uus paavst ning ta saab kolida Vatikanis asuvasse kloostrisse.

Vatikanis on kardinalid teinud ettevalmistusi konklaavi kokkukutsumiseks, et valida uus paavst. USA kardinalid pidid pidama pressikonverentsi, kuid tund enne toimumist teatati, et see jääb ära. Ärajäämise põhjustas ühe Itaalia väljaandeni jõudnud salajane informatsioon Vatikanis toimuvast.

Vatikani seaduste kohaselt on kardinalidel aega kuni 20. märtsini konklaavi alustamiseks. Praegustel andmetel peaks konklaav Sixtuse kabelis algama selle nädala pühapäeval. Vatikani on kogunenud 108 kardinali, konklaavil saab osaleda 115 kardinali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles