Teele Viirat peeti Londonis kuningannaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teele Viira
Teele Viira Foto: Viktor Burkivski

«Ta nägi mind rahvariiete ja Muhu tanuga ning arvas, et olen kuninganna,» kirjeldab Teele Viira Õhtulehele ootamatut kohtumist ühe Londoni vanaprouaga.

Teele Viira juhib uut telesarja «Eesti asi», mille võttegrupp käis laias maailmas esitlemas 25 kõige kuulsamat nii-öelda Eesti asja, mida palus eri maade kohalikel hinnata.

Kõige meeldejäävam kohtumine tabas Teelet Londonis, kus kohtus vanaprouaga, kes neiult uuris, millise kuningriigi kuningannaga on tema näol tegemist. Kuuldes vastust, uuris naine, kuhu nad edasi kavatsevad sõita.

«Ütlesin, et sõidame Kenyasse Nairobi linna ja siis oli vanadaami nägu ikka väga jahmunud,» meenutab Teele.

«Ta rääkis mulle, et käis kunagi Nairobis veekaevusid kaevamas ja sellel hetkel, kui me ülekäiguraja juures kokku põrkasime, oli ta just teel postkontorisse, et saata kiri oma ristitütrele, kes seal elab.»

Vanaproua palus Teelel kiri Nairobi kohale viia, pakkudes selleks isegi raha. Kuigi neiu rahast viisakalt keeldus, nõudis vanadaam, et ta võtaks kas või nii paljugi, et saaks endale kohvi osta.

Viira andis daamile oma e-posti aadressi ning jõulude ajal sai ta naiselt tänutäheks väga armsa kirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles