Roheliste rattaretk stardib Pärnumaal

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu toimunud Roheliste rattaretk.
Tänavu toimunud Roheliste rattaretk. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Homme keskpäeval stardib paar-kolm tuhat inimest Kilingi-Nõmme klubi juurest kahekümnendale roheliste rattaretkele, millel seekord nimeks “Kuidas elad, Luitemaa?”.


Mittetulundusühingu Roheliste Rattaretked, Eesti rohelise liikumise ja ajakirja Loodusesõber eestveetav roheliste rattaretk toimus esimesed kaks korda, aastail 1988-1989 Virumaal. Paarikümne aasta vältel viimati ja esimest korda vändati Pärnumaal 1994. aastal, toona tutvuti Lavassaare ja Tootsi turbatootmisalaga.



Seekordne retk viib matkajad Lõuna-Pärnumaale, vändatakse läbi Nigula, Sookuninga ja Luitemaa looduskaitseala, käiakse Kabli linnuvaatlusjaamas ja jõutakse Jõulumäele.



Retke peakorraldaja Peep Veedla lausus, et veel leidub Eestis piirkondi, kus rattaretkelistel käimata. Luitemaa valitigi seetõttu, et see on üks suurepärase looduse ja looduskaitsega tihedalt seotud paiku, kuhu retkelised veel viimata.



Mitu tuhat ratturit teel tähendab ühtlasi kiiruspiiranguid mootorsõidukiga Via Baltical liiklejaile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles