Elusalt maetud hiinlase päästis meditatsioon

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina ehitustöölised
Hiina ehitustöölised Foto: Reuters / Scanpix

Hiinas mattus ehitustööline mullakihi alla ning ta kasutas ellujäämiseks ning oma hingamise kontrollimiseks meditatsiooni.

52-aastane Wang Jianxin töötas Ningbos asuval ehitusplatsil, kui vundamendiaugu üks osa varises ja ta mattus 1,8 meetrise mullakihi alla, kirjutab The Telegraph.

«Järsku olin pimeduses ja sain aru, et olen elusalt maetud. Avastasin, et õnneks oli mulle jäänud siiski väike õhutasku,» meenutas hiinlane.

Mehe sõnul sai ta aru, et ta ei tohi paanikasse sattuda, vaid peab rahunema.

«Keskendusin ja tasandasin oma hingamist meditatsiooni abil. Mulla all oli väga vaikne. Kuigi mul oli surm silme ees, suutsin keskenduda ja meditatsiooni abil sisemise rahu saada,» lausus Wang Jianxin.

Ta jätkas, et hiljem hakkas tal palav ja õhutaskus hakkas õhk otsa lõppema.

«Olin juba lootust kaotamas, kui järsku kuulsin enda kohal hüüdeid ja kaevamist. Hetk hiljem nägin juba valgust. Need kaks tundi mulla all olid mu elu kõige pikemad tunnid,» leidis hiinlane.

Mehe kolleegid kaevasid ta välja kätega, kartes, et labidatega kaevamisel võib ta viga saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles