Taani ujulates keelati pildistamist võimaldavad mobiiltelefonid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujujad
Ujujad Foto: AFP / Scanpix

Taani ujulates keelati pedofiilide kartuses pildistamist võimaldavate mobiiltelefonide kasutamine.

Mobiiltelefonide keelu põhjuseks on asjaolu, et ujumas olevatest lastest tehtud fotod võivad sattuda pedofiilide internetilehekülgedele, kirjutab STT.

Taanis on sellel nädalal diskuteeritud range keelu kehtestamise vajaduse teemadel.

Näiteks Kopenhaageni linnaesindajad põhjendasid mobiiltelefonide keelu vajalikkust sellega, et ujula kasutajad peavad saama ennast ujulas turvaliselt tunda.

«Ujujatest tehtavaid fotosid võivad valel eesmärgil ära kasutada veel teisedki isikud, kui ainult pedofiilid,» leidsid esindajad.

«Meil on mõningaid näiteid, et õpilased on teinud ujuvatest klassikaaslastest pilte ja on neid kiusamise eesmärgil internetis levitanud,» lausus Kopenhaageni ujumispaikade eest vastutava firma Team Baden esindaja Kasper Larsen.

Larsen lisas, et linn keelas vanematel fotode tegemise ka imikutega ujumisel. Imikute ujumistundides tohib neist pilte teha ainult professionaalne fotograaf.

«Tahame kõigi nende ettevaatusabinõudega ennetada pedofiiliariski,» selgitas Larsen.

Seksuaalharidusega tegelev organisatsioon Sex&Samfund peab mobiiltelefonide keelamist ülereageerimiseks. Kuid lastekaitseorganisatsioon Red Barnet (Päästke lapsed) peab seda keeldu õigustatuks.

Red Barnet tegeleb ka internetilehekülgede otsimisega, kuhu pedofiilid riputavad üles ujulates lastest tehtud pilte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles