Toimetulekukool tähistab näitusega 20. sünnipäeva

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

5. mail avas Türi toimetulekukool Türi muuseumis õpilastööde näituse «Kingitus sünnipäevaks», mis on pühendatud kooli 20. aastapäevale.

Näitusel näeb kõigi 26 toimetulekukoolis käiva lapse meisterdusi, mille tegemist on juhendanud kaheksa õpetajat.
Türi toimetulekukooli juht Tiiu Sadam sõnas, et paljud tööd nõuavad individuaalset juhendamist, mistõttu neid aasta jooksul meeletus hulkades ei valmi.
Näitusel on väljas erinevates tehnikates ja materjalidest asju: joonistusi ja maale, keraamikat, ehteid, vaipu, siidi-, viltimis-, puu- ja tekstiilitöid.

Kunstiõpetaja Ülle Pokk sõnas, et esimest korda on näitusel klaasitöid: klaasile maalitud mustreid värvidega, mida on ahjus kuumutatud.
Esile tõstis Pokk ka jõulukaunistusi, mis on kokku keeratud ajalehepaberist, peale lastud hõbedast või kuldset aerosoolvärvi ning kaunistatud mitmesuguste asjadega.
Samuti on esimest korda näitusel väljas laste meisterdatud heegeldatud ketist lilled. Pokk lausus, et pole töid, millega toimetulekukooli õpilased hakkama ei saaks.
Kaheksandat aastat tehtud näitus on Türi muuseumis avatud mai lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles