Oort tutvustab Viljandis plaati

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Oort.
Ansambel Oort. Foto: Erakogu

Regiroki ansambel Oort tutvustab neljapäeval Viljandi Pärimusmuusika Aidas oma kolmandat kauamängivat "Suur härg", mille keskseks teemaks on müütilised regilaulud.

"Esitame lugusid, mis on läbi aegade aidanud inimestel korrastada ja arendada enda suhet mittenähtava maailmaga," rääkis Oorti laulja Aleksander Sünter. "Loodame, et meie muusika aitab ka kuulajal taasavastada sidet oma sisemise allikaga.

Varasemaga võrreldes on bändi muusika uuel plaadil tunnetuslikult sügavam ja küpsem.

Oorti otsingud muusikas püüavad tunnetust ajast, mil regilaul väljendas eluviisi - kõik rõõmud, mured ning seos loodusega väljendus laulus. Oort püüab taasluua regilaulule kohta meie igapäevaelus. Kõlapildis võib arhailise rahvamuusika ümber leida nii popi-, jazzi- kui ka metali-varjundeid.

Oorti plaadi "Suur härg" esitluskontsert toimub neljapäeval, 7. mail kell 20 Viljandis, Pärimusmuusika Aidas. Lisaks Oortile teevad kontserdil kaasa fenomenaal-rahvuslik-ägemuusika ansambel Nikns Suns Viljandist ja sõna ning lauluga toetab Peeter Volkonski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles