Kas märk jumalalt? Maavärin raputas emeriitpaavsti elupaika

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas märk jumalalt? Maavärin raputas emeriitpaavsti elupaika. Fotol Castel Gandolfos asuv paavstide suveresidents
Kas märk jumalalt? Maavärin raputas emeriitpaavsti elupaika. Fotol Castel Gandolfos asuv paavstide suveresidents Foto: Scan

Välk ei löö kahte korda samasse kohta. Või ikkagi lööb? Igatahes ülekantud tähenduses võib tagasi astunud paavsti Benedictus XVI kohta küll nii öelda.

Itaalia meedia andmetel tabas möödunud nädalal Rooma lähedasi alasid kerge maavärin, edastab Huffington Post.

2,5-magnituudine maavärin tabas Ciapinot, Marinot ja Castel Gandolfot, kuhu asus elama ka emeriitpaavst, kes kuni 28. veebruarini oli paavst Benedictus XVI.

Itaalia tsiviilelanike kaitsmise ameti sõnul ükski inimene kerges maavärinas kannatada ei saanud. Ehitistele tekkisid mõningad purustused.

Itaalia geofüüsika ja vulkanoloogia ameti kinnitusel oli maavärina hüpotsenter 10,5 kilomeetri sügavusel.

Nüüdse maavärina ja varasema pikselöögi vahel nähakse seost. Pikne lõi Püha Peetruse basiilika torni  11. veebruaril, samal päeval, kui paavst oli teatanud oma tagasiastumisest.

Nii siis kui ka nüüd hakati spekuleerima, et kas jumal on paavsti sellise sammu vastu. Või oli nüüdne maavärin hoopis märk kardinalidele, kes hakkavad varsti uut paavsti valima.

Catsel Gandolfos on juba pikka aega asunud paavstide suveresidents.

2012. aasta juulis tabas paika 3,6-magnituudine maavärin. Paavst Benedictus XVI oli seal siis puhkusel, saades seda omal nahal tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles