Xenia Joost esitles oma sügis-talv 2014 kollekstiooni Moskvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kes on introverdist skandalist, Xenia Joost:

2002-2006 a. lõpetas Tartu Ülikooli Filosoofiateaduskonna Maalikunsti eriala, BA

2006 a. praktika Vivienne Westwoodi juures, Londonis. Suurim saavutus praktikal: Briti Vogue sünnipäeva eri jaoks valminud Westwoodi kleidi kaunistuste disain ja teostus.

2006 a. AS Baltika, Monton abidisainer

2005-2007 a. lõpetas Eesti Kunstiakadeemia Moedisaini eriala, BA

2007 a. AS Baltika, Ivo Nikkolo disainer

2007 a. suvest asus tööle disainerbrändi Ivo Nikkolosse disainerina. Ivo Nikkolos alustas Xenia Joost kudumi ja jersey liini disainerina, kuid juba aastal 2010 a juhtis kollektsiooni peadisainerina.

2010 a. teisel poolel tõusis Xenia Joost disainiosakonna juhiks ja on seda siiani.

Ivo Nikkolosse tõi Xenia Joost värsket ja nooruslikku hõngu, luues tugevale disainerbrändi baasile uusi lõikelisi lahendusi ja nooruslikumat joont. Xenia Joost jutustab oma kollektsioonidega lugusid ning igal hooajal on tal rääkida uus ja huvitav story, mis on baasiks brändi kollekstiooni loomingule. Xenia Joosti ajal on bränd edukalt avanud mitmeid poode nii Eestis, kui ka teistes Balti riikides ning laiendanud oma müüki ka Venemaale.

2009 a. asutas Xenia Joost omanimelise brändi, mille ambitsioonid ei ole kindlasti väikesed. Eelmisel nädalal näitas disainer enda sügis-talv 2014 kollekstiooni Moskvas CPM Collection Premier´il, olles valitud Designer Poolis viie disaineri hulka.

Eelmisel aasta osales disainer esmakordeselt Düsseldorfi raames korraldatud CPM Collection Premiereil tulles valituks esimese mitte Venemaa disainerina ning sillutades sellega teed teistele Baltiriikide disaineritelte. Sel aastal oli koos Xenia Joostiga esindatud ka Eesti disainer Ülle Pohjanheimo kollekstioon.

Venemaal on disainer Xenia Joost ennegi oma kollekstioone esitlenud, eelmise aasta kevadel oli ta kutsutud Peterburi Moenädalale Avrorale talvekollekstiooni šõuga, mille raames sai esitletud ka Maria Reinupi käe all valminud moefilm "Ghost Ship", peosas Cathy Tulkvist.

Sel aastal on disainer näidanud oma kollektsiooni Moskvas, järgmisel nädalal astub ta lavale Viru Kesuses FIBITi raames oma suvi 2013 kollekstiooniga ning kolme nädala pärast, märtsi lõpus ootab Xenia Joosti sõit Tokyosse, kus 40 Euroopast valitud disaineri seast tuleb just tema kollektsioon lavale viimasena olles moešõu esitluste grande finale.

Vaata Xenia sügis-talv 2014 kollekstiooni, mis tuli veebruari lõpus esitlusele Moskavas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles