Oscar Pistorius jõudis väljaande Time esikaanele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi paraolümpiasportlane Oscar Pistorius jõudis maineka väljaande Time esikaanele, kus teda on tituleeritud «mehest supermeheks, supermehest relvameheks».

Jooksja anti kohtu alla kahtlustatuna oma kallima, modell Reeva Steenkampi maha laskmises 14. veebruaril, edastab news.com.au.

Time´i artiklis uuritakse Pistoriusega juhtunu abil relvavägivalda Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Selles tsiteeritakse ka kohalikku poliitikut, naisteasjade ministrit Lulu Xingwanat, kelle sõnul oleks Steenkamp elus kui Pistoriusel ei oleks kodus relvi olnud.

Kuid asjatundjate sõnul on seda lihtsam öelda kui teha.

Artiklis kirjeldatakse ka Pistoriuse ja Steenkampi armulugu. Selle aasta jaanuaris olid nad Kaplinnas idüllilisel puhkusel ning sellest tehtud romantilised pidid on karjuvas vastuolus Lõuna-Aafrika Vabariigis tegelikult valitseva olukorraga.

«See riik oli kunagi rassilise leppimise paik, kuid nüüd on seal igapäevasteks nähtusteks mõrvad ja vägistamised,» seisab artiklis.

ÜRO narkootikumide ja kuritegude vastu võitlemise organisatsiooni 2011. aasta andmetel oli Lõuna-Aafrika Vabariik mõrvade arvult aastas kümnendal kohal. Vägistamised on igapäevane nähtus.

Kahes erinevas uuringus paljastus, et Kaplinnas 26,7 protsenti meestest tunnistas, et on vägistanud ning 46,3 protsenti ohvritest on alla 16-aastased, 22.9 protsenti nooremad kui 11-aastased ning 9,4 protsenti alla kuueaastased.

Asjatundjate sõnul on kuritegude ja seksuaalvägivalla taga ebavõrdsus, mitte vägistamissoov.

Time`i artiklis nähti seost ka 200 aasta tagasi end okastraataiaga kaitsnud valgenahaliste Hollandi juurtega farmerite ning Pistoriuse vahel, kes elab Pretoria luksuselamute piirkonnas Silver Woodsis.

Pistorius sõnul arvas ta, et elamusse on tunginud kurjategija ning selle tõttu tulistas ta WC-d, kus arvas sissetungijat end peitvat. Tegelikkuses oli seal ta kallim Reeva Steenkamp.

Pilti vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles