Neljapäevases «Õhtusöök viiele» oli kokarollis särav Teele Suvinõmm, kes valmistas ainult oma lemmiktoite.
«Õhtusöök viiele» retseptid: Teele valmistas oma lemmiktoite
Teele Suvinõmm on särav ja rõõmsameelne Hollywoodi baaridaam, kes naudib oma tööd täiel rinnal. Baaritööd on ta teinud juba üle seitsme aasta ega kujutakski oma elu teistmoodi ette. Et ennast uute ja muutuvate suundadega kursis hoida, käib Teele pidevalt erinevatel tootekoolitustel ja võistlustel – viimane suurim saavutus on Soomest, kus tiimiga saavutati noorte baarmenide võistlustel 1. koht – sealjuures tasub äramärkimist Teele kokteil, mis valiti individuaalselt parimaks! Kui oma töö juures armastab Teele enim just inimestega suhtlemist, siis tööst vabal ajal armastab ta suhtlemisest puhata ja olla teinekord täiesti üksi, lugeda raamatuid ja kokata. Kui küsida, mis iseloomustab Teelet enim, siis tema sõbrad ütleksid kindlasti: roosa värv, võluv naeratus ja lõbus kaasakiskuv tuju!
1.eelroog: Quacamole
Vaja läheb:
3 pehmet avokaadot
½ sidruni mahl
tšillit
soola
küüslauku
Valmistamine:
Eemalda avokaado koore seest ning sega maitseainete ja sidrunimahlaga. Avokaadosegu võib ka saumikseriga püreestada. Serveeri nachodega.
2.eelroog: Bruschettad
Vaja läheb:
ciabattasid
krevette
1 pott basiilikut
4-6 tomatit
küüslauku
soola
oliiviõli
(sidruni)pipart.
Valmistamine:
Tükelda tomatid ja basiilikulehed, sega kõik bruschetta katte komponendid omavahel. Lõika ciabatta viiludeks, määri ürdivõiga ja lase ahjus krõbedaks. Seejärel pane krõbeda ciabatta peale kate.
Pearoog: Seenerisotto
Vaja läheb:
1 pakk šampinjone
küüslauku
puraviku puljongit
risotto riisi
parmesani juustu
oliiviõli
valget veini
Valmistamine:
Pruunista oliiviõlis küüslauk ja šampinjonid, vala peale riis ja sega nii, et kõik riisiterad oleksid õliga kaetud. Seejärel hakka vaiksel tulel seene-riisi segule vähehaaval puljongit lisama, samal ajal kogu aeg aeglaselt segades. Vahepeal lisa natuke valget veini (umbes 8cl), seejärel jälle puljongit ja seda niikaua, kuni risotto on mõnusalt kreemjas. Lõpuks puista ristottole riivitud parmesani juust.
Magustoit: Mudakook
Vaja läheb:
Põhi:
160g Digestive küpsiseid
60g tumedat šokolaadi
60g võid
Täidis:
200g tumedat šokolaadi
200g võid
4 muna
3 dl fariinisuhkurt
2 dl vahukoort
Kate:
võid
tumedat šokolaadi
Valmistamine:
Põhja valmistamiseks purusta küpsised, sulata vesivannil või ja šokolaad, sega komponendid omavahel ning suru koogivormi põhja. Täidise jaoks sulata vesivannil või ja šokolaad, lase vähe jahtuda. Vahusta munad suhkruga paksuks heledaks vahuks, vahusta hulka ka koor. Seejärel sega saadud vaht shokolaadi ja või seguga. Vala täidis küpsisepõhjale ning küpseta 180 kraadi juures 45 minutit. Kata kook šokolaadiglasuuriga. Glasuuriks sulata vesivannil omavahel või ja tume šokolaad.